Alles om snel en zorgeloos te verhuizen.
 

Verhuizen en verpakken

Heb je een eigen stekje gevonden? Of verhuis je binnenkort naar een nieuwe woning? Proficiat! Zo´n nieuwe start: dat zijn schitterende vooruitzichten. En geen paniek: zelfs dat “inpakken en wegwezen”-deel verloopt ontzettend vlot als je rekent op AVA. Wij helpen jou graag zorgeloos verhuizen.

Verhuisdozen, noppenfolie, vulmateriaal, plastic folie, golfkarton, tape of dozensluiters? Van de kleinste verhuisdoos tot de housewarmingparty: AVA heeft aan alles gedacht!

Veel verhuisdozen

 
Stevige verhuisdozen in alle formaten.

Helemaal thuis in verhuis
 

AVA heeft verhuisdozen in alle formaten. We hebben zelf verhuisdozen die voorzien zijn van een handige checklist. Als je hierop aanduidt, wat er zoal in de doos zit en voor welke kamer de verhuisdoos bedoeld is, verloopt die hele verhuis-actie straks supervlot. We hebben ook dozen die snel sluiten zonder kleefband. Snel gesloten is snel geopend.

 

In ons assortiment vind je zelfs verhuisdozen die specifiek ontworpen zijn om jouw kleding kreukvrij te verhuizen. Zo hang je jouw kleren gewoon letterlijk van je kast in de doos en spaar je dat nodeloos extra strijkwerk achteraf uit. En voor glazen of flessen kan je onze handige dozen met vakverdeling kopen. Ideaal om brokken en scherven te vermijden!

 

Wist je dat je voor een gemiddelde verhuis zo´n 50 verhuisdozen nodig hebt? Begin er tijdig aan en pak kamer per kamer in. Dat maakt het uitpakken straks ook een stuk makkelijker. Vul de dozen ook niet te zwaar (maximum 20 kg!): zorg ervoor dat alles transporteerbaar blijft! De helpende handen zullen dit appreciëren.

 

Beschermen tijdens de verhuis

 

Scherven brengen geluk, maar niet tijdens een verhuis

 

Hoe voorkom je dat je servies en die mooie vaas jouw verhuizing niet overleven? Met het juiste beschermmateriaal maak je het risico op brokken heel klein:

 • Wikkel je kasten in met plasticfolie. Zo vermijd je dat de kastdeuren openslaan tijdens de verhuis.
 • Bescherm je servies, glazen en fotokaders met bubbelfolie. Daarmee maak je het risico op breken heel klein.
 • Rol die mooie spiegel of dat hippe koffiezetappaat in golfkarton. Bij AVA vind je dit op handige rollen. Nog niet zeker? Doe er dan nog wat noppenfolie overheen.
 • Vul onvolledige verhuisdozen op met vulmateriaal, zodat de inhoud van de verhuisdoos niet kan verschuiven. Dit materiaal is super licht en maakt de dozen niet zwaarder.
 • Gebruik de handige AVA-tussenschotten. Zo vermijd je niet alleen heel wat brokken: Je behoudt ook beter het overzicht en maakt het uitpakken een stuk makkelijker

 

Handige accessoires

 

Maak het jezelf gemakkelijk tijdens het verhuizen

 

Verhuisdozen vul je best georganiseerd en niet door al jouw spullen los in de dozen te werpen. Bundel jouw materiaal en hou ze netjes samen met tape, touw of elastieken.

 • Doe je jouw juwelen of kleine keukenspullen eerst in een plastic zak voor je ze in de verhuisdoos stopt? Dan zijn elastieken ideaal om dat plastic zakje dicht te houden.

 

 • Wil je dozen bij elkaar houden? Of grotere tuinspullen samenbinden? Dan is touw daarvoor ideaal.

 

 • Wil je jouw kartonnen dozen goed sluiten? Dan gebruik je best tape. Bij AVA hebben we tape – met een uitstekende kleefkracht - in alle kleuren, diktes en materialen. Kies de tape die jij nodig hebt. 

 

 • Om de tape vlot te kunnen aanbrengen, is een tapedispenser ideaal! Onze afrollers zijn dan weer handig om dozen en zakken goed te sluiten.
 

Permanente dozen en boxen

 

Opgeruimd staat netjes
 

Daar zijn we bij AVA van overtuigd. Maar hoe bewaar je die verkleedkleren, kerstdecoratie, dekbedovertrekken, schoolmateriaal, extra kussens en dekentjes,…. het best? Stop ze in een permanente (plastic) doos! Zo blijven ze netjes bij elkaar én bewaar je ze stofvrij. Plak er nog een etiket op en je ziet in één oogopslag wat er in zit!

Bij AVA hebben we plastic permanente dozen in alle maten. Ze hebben een stevig deksel waardoor ze gemakkelijk stapelbaar zijn. Kom snel naar onze winkel en ontdek ons aanbod!

 

 

 

Dozen hergebruiken

 

Orde in huis

 

Zeg nooit zomaar “kartonnen doos” tegen de AVA-verhuisdozen. De meeste van onze verhuisdozen zijn zelfsluitend, waardoor je ze makkelijk kan hergebruiken. Ze zijn superhandig om die grote lenteschoonmaak in goede banen te leiden, en orde te brengen op jouw zolder, in de kelder of garage.

Wij geven jou alvast een paar manieren om ze zinvol te (her)gebruiken:

 

 • Gebruik de kartonnen AVA-dozen als archiefdoos en geef die oude paperassen of de gebruikte schoolboeken van jouw kinderen een nette plaats.
 • Breng orde in jouw kerstversiering of tafeldecoratiespullen. Stockeer ze op zolder, in de garage of in de kelder. En noteer op elke doos netjes welke spullen er in zitten.
 • Extra feestservies en feestversiering dat je niet elke dag nodig hebt, kan gewoon in de doos blijven op het rek. Een feestje in het vooruitzicht? Door één doos te openen, ben je meteen weer helemaal feest-klaar.
 • Gezelschapsspelen, verkleedkledij, boeken, fotoalbums, kampeermateriaal, sportmateriaal, knutselmateriaal, ... het lijstje met materiaal die best geordend wordt in handige dozen is eindeloos.

 

 

Housewarming

 

Eerste feest in de nieuwe woning

 

Je hebt eindelijk je intrek genomen in je nieuwe stulpje. Hier en daar zwerft er nog wel een verhuisdoos rond en de helft van je muren hebben nog een nieuw likje verf nodig… Dat mag je echter niet tegenhouden om een leuke housewarming party te organiseren!

Om van jouw huis een thuis maken, is de housewarming de eerste stap. Met trots toon je jouw nieuwe stulpje aan familie en vrienden en AVA helpt je dan ook graag bij het organiseren van een supergezellige housewarming.

Een verhuis is vermoeiend, maak het jezelf gemakkelijk om dit eerste feest in jouw nieuwe woonst te organiseren:

 

Kies kant en klare uitnodigingen

Kies eenvoudige feestversiering, enkele passende slingers, kaarsen en ballonnen maken het snel feestelijk. NIEUW: laat je ballonnen in je AVA-winkel opvullen met helium. Het geeft dat tikkeltje meer aan je feestje. Je hebt keuze uit wel 100 ballonnen! Meer info over de tarieven en de service vind je in je AVA winkel.

Vergeet de afwas dankzij plastic bekers en glazen en wegwerp servies en bestek. Je vindt ze in alle kleuren.

Een kleurrijke tefelrol en passende servetten zijn handige sfeermakers.

Zorg voor eenvoudige drankjes en hapjes. Serveer ze wel in leuke shoteltjes en potjes.

Alles om een housewarming te geven