activiteiten tijdens een verjaardagsfeestje

Tips voor een geslaagd verjaardagsfeestje

De verjaardag van je zoon of dochter komt eraan. En die zit uiteraard al met grote ogen te lonken naar de bewuste datum waarop de vriendjes, liefst de hele klas, bij je thuis komen vieren. Maar voor het zover is, wil jij je perfect voorbereiden op de komst van een bende uitgelaten feestneuzen. Kies hieronder een paar leuke activiteiten uit en het verjaardagsfeestje wordt ook voor jou dolle pret!

Knutselen met Décopatch 
 

Duur: 30 à 45 minuten - Vanaf 7 jaar

Papiertjes met leuke motiefjes versnipperen en met speciale lijm op een papieren drager kleven. Leuk om te doen en 100% kans op slagen. Neem van elk kindje de eerste letter van hun voornaam en laat ze zelf een leuk Décopatch papiertje uitkiezen. Op het einde van de party, nemen ze hun letter mee naar huis. Ideaal als souvenirtje aan een fijn feestje!

Er zijn ook veel andere leuke figuurtjes om te Décopatchen, in een handomdraai krijg je de leukste kunstwerkjes. Of kies voor 1 grote drager en laat er de kindjes samen aan knutselen.

 • TIP: voor nog meer glitter, gebruik in plaats van de gewone Décopatch lijm, de glitterlijm van Décopatch. En leg er nadien nog een satineerlaagje op voor nog meer bling bling.

 

 

eenhoorn décopatchen
 
badzout maken

Badzout maken

 

Duur 60 minuten – vanaf 6 jaar

Heerlijk geurend en kleurend badzout, dat maken de kids heel eenvoudig zelf! Bij AVA vind je een kant-en-klare mengeling, verschillende geuren en kleuren, originele bokalen, flesjes en leuk decoratiemateriaal. Heel eenvoudig om te maken: geparfumeerde olie toevoegen, dan de kleurstof toevoegen en in een bokaaltje gieten.

 • TIP: personaliseer het bokaaltje of flesje met een stempel, etiketje, hang er een leuk lintje of strikje om en je hebt meteen een mooi uitdeelcadeautje om mee te geven.
 

Creatief met kraspapier

 

Duur: 30 tot 45 minuten – vanaf 5 jaar

Met het krasstokje toveren de kindjes de mooiste tekeningen op het kraspapier. Een leuke activiteit die rust brengt tijdens het drukke feestgebeuren. Hang het kraskaartje aan een bellenblazer of aan zakje snoep. Laat de kindjes zelf hun snoepjes in het zakje stoppen, weer een extra activiteit bij en meteen een cadeautje om mee te geven.

 • TIP: bij AVA vind je kraspennetjes en kant-en-klaar kraspapier.
krassen op kraspapier
 
strandbloemen maken

Strandbloemen maken

 

Duur: 30 à 60 minuten - vanaf 5 jaar (indien een volwassene helpt)

 

Fleur je feest op met prachtig gevouwen bloemen in crêpepapier! Bij AVA vind je verschillende kleuren crêpepapier en ook de stokjes. Verzamel alle bloemen in een vaas en zet ze op de tafel, na afloop van het feest krijgt iedereen zijn bloem mee naar huis!

Er zijn tal van mogelijkheden, van eenvoudige tot complexere bloemen. Hierbij alvast een mooie bloem om te maken, strandbloem Niña. Ze neemt iets meer tijd in beslag, maar eens ze klaar is, heb je een prachtexemplaar waarmee je deze zomer het strand in bloei zet.

 

Knutselen met mozaïekjes

 

Duur: 30 minuten voor de kleine formaatjes, de grotere kunnen uren duren - Vanaf 4 jaar 

Schilderen zonder kliederen, dat kan met Pixel hobby. Een leuke activiteit voor jonge en iets oudere kids. De kleinste kunstenaars gaan aan de slag met de XL mozaïekjes, de oudere kunnen aan de slag met het kleinere formaat. In je AVA-winkel vind je een ruime keuze aan figuurtjes: diertjes, hartjes, smileys,… Je kunt ook een sleutelhanger als drager kiezen, een ideaal cadeautje om mee te geven als souvenir aan het feestje!

Mozaiëkjes pixel hobby
Mozaiëkjes pixel hobby
Mozaiëkjes pixel hobby
Mozaiëkjes pixel hobby
 
schilderen met kinderen

Schilderen op canvasdoek

 

Duur: 30 minuten - Vanaf 4 jaar

Schilderen met kinderen, een idee om meteen opzij te schuiven? Neen hoor! Kinderen zijn dol op schilderen. Het hoeft niet steeds uit te draaien op een knoeiboel. Leg een groot papieren tafelkleed over de tafel, ga om canvasdoekjes in je AVA-winkel en kies leuke acrylverf uit. Je vindt ze in alle kleuren en groottes. Nog een paar penselen. Klaar? Start!

TIPS:

 • Bij AVA vind je ook kleine canvasdoekjes en kleine schildersezeltjes. Ideaal voor een kortstondig knutselmoment.
 • Op canvasdoekjes gebruik je het best acrylverf, plakkaatverf brokkelt snel af.
 • Geef een thema aan de kinderen, vraag ze te werken over de zee, de zomer, …
 

Juwelen maken met kraaltjes

 

Duur: 30 minuten (afhankelijk van de lengte van de ketting) - Vanaf 5 jaar 

Van lintjes, kralen en parels de mooiste accessoires maken, een leuke activiteit voor groot en klein. Kies in je AVA-winkel verschillende parels en kralen, touwtjes en lintjes uit. Voorzie genoeg kraaltjes en parels, want kinderen hebben de spontane neiging de meest extreme variaties aan kleuren en groottes te gebruiken. Zet je er tot slot gezellig bij om elk juweeltje te voorzien van een sluiting of knoopje. Na het feest gaat iedereen naar huis met een prachtig zelf ontworpen sieraad!

TIP:

 • Om te voorkomen dat alle parels over de grond rollen, maak je best de verpakking al open op voorhand,  sorteer de parels in doosjes per kleur.
 • Zet elk kindje op weg door een knoopje in het touw met de eerste parel te leggen.
kralen en parels
 
stickeren en stempelen

Creatief met stickers, stempels en decoratieve tape

 

Duur: 30 minuten - Vanaf 4 jaar

Stickeren, stempelen en plakken, in een mum van een tijd krijg je een creatief kunstwerkje. Geef de kids een blaadje papier en laat ze lekker begaan. Bij AVA vind je stickers in alle groottes, thema’s en formaten. Stempelen met de leukste vormen en in de mooiste kleuren. Of geef ze een theelichtje of een bloempot om te versieren met decoratieve tape. Je krijgt de leukste dingen in een mum van tijd!

 

Muzikaal verrassingspak met korte opdrachtjes

 

Duur: 30 minuten is voldoende - Vanaf 4 jaar

Organiseer een muzikaal moment boordevol grappige verrassingen en opdrachten. Een instant sfeerbrenger om de uitgelaten bende nog vrolijker te maken. Het pak bestaat uit verschillende lagen inpakpapier met telkens een leuke opdracht om uit te voeren. Laat het pak rondgaan en telkens de muziek stopt, moet het kindje dat het pak in handen heeft de opdracht uitvoeren. Op het einde zit er een echt cadeau in.

 

TIP:

 • Bij AVA vind je leuk inpakpapier in alle kleuren en met leuke motieven. Kies verschillende rollen inpakpapier uit, zo wordt het verrassingseffect per laag nog groter.
 • Voorbeelden van korte opdrachtjes: zing een liedje, dans samen in een kring, maak een tekening,…
 • Stop als allerlaatste een gezamenlijke beloning  in het pak ‘ga nu aan tafel zitten en eet jullie pannenkoek op’. Of stop er de uitdeelsnoepjes in om mee te geven naar huis.
verrassingsopdrachten voor verjaardag
 
maskers schilderen

Zelf maskers beschilderen & tafelloper versieren

 

Duur: 30 minuten – Vanaf 5 jaar

Ga om kartonnen maskers bij AVA, haal je verf boven en laat de kids hun eigen masker beschilderen en versieren. Nadien hebben ze allemaal een leuk verkleedaccessoire om mee te dollen!

Bij AVA heb je ook leuke rollen papier die je over de tafel uitrolt, zo werken de kids samen aan één lang XXL kunstwerk. Je hebt blanco tafellopers van papier, hier gaan ze zelf creatief aan de slag en je hebt rollen papier met tekeningen die ze kunnen inkleuren.

 • TIP: rol de tafelloper pas uit als de drinkbekers ver genoeg uit de weg staan, een ongelukje is snel gebeurd!