tips voor leuke decoratie die je zelf kan maken DIY

om zelf

te maken

Decotips

tips voor leuke decoratie die je zelf kan maken DIY

om zelf

te maken

Decotips

Geef je feest extra uitstraling

met deze decotips

 

Geef je feest extra uitstraling met wat zelfgemaakte decoratie. Een tros vrolijke honeycombs in combinatie met waaiers, tassels en pompons. Een photobooth om de mooiste herinneringen vast te leggen, Decopatch-letters om de naam van je zoon of dochter in de kijker te zetten, handgeletterde pijlen om de gasten doorheen het feest te leiden, origineel gevouwen servetten op de borden, een feestelijke ballonboog of een fleurige vaas met droogbloemen of een kaars. Ontdek hieronder hoe je zelf aan de slag gaat.

Decotip 1: Fiesta tros

Vrolijk en feestelijk

 

Een vrolijke bende waaiers, honingraatbollen en tassels in trendy kleuren om samen te bundelen of over je hele huis en tuin te verspreiden. Helemaal niet duur, maar wel heel feestelijk. Bovendien zijn honeycombs eenvoudig in gebruik, handig op te bergen en makkelijk te combineren met bijvoorbeeld pompons, waaiers en ander decoratiemateriaal. Kies je favoriete kleuren uit, volg het stappenplan en breng instant sfeer en kleur in je huis.

Decotip 2: Photobooth 

Say cheese

 

Maak een photobooth en je hebt een blijvend aandenken aan je feest, je vrienden en familie. Geef iedereen een paar leuke props en met één druk op de knop tover je de meest hilarische foto's tevoorschijn. Een photobooth maak je eenvoudig zelf met een kader uit wit schuimkarton of met een folieballon in de vorm van een kader. Bij het schuimkarton kies je zelf de grootte van je kader en pimp je het daarna verder met folieballonnen of andere feestelijke decoratie. 

Decotip 3: Droogbloemen of kaarsen in een vaas

Fleurig en sfeervol

 

Niets brengt meer sfeer op een feest dan bloemen en kaarsen. Kies een paar mooie vazen uit en fleur ze op met een fris boeketje droogbloemen of stop er een ranke kaars in. Vind je de kaars nog te lang omdat ze je zicht aan tafel belemmert? Geen probleem, dan maak je de kaars gewoon een beetje korter. Bij AVA vind je niet alleen tafelkaarsen in een variatie aan kleuren, maar ook verschillende boeketten droogbloemen. 

geplooide bladeren DIY
geplooide bladeren DIY

Decotip 4: Uitwaaierende palmbladeren

bovenop een rieten bloemstokje

 

Een rieten bloemstokje en een groot vel papier, meer heb je niet nodig om je vazen wat extra cachet te geven in huis. Knip een cirkel met één rechte lijn als onderkant uit het vel papier en vouw dubbel. Leg het blad open en vouw gelijke plooitjes, beginnend bij de middellijn. Kleef de onderkant van je blad samen met plakband en bevestig het blad zo aan het stokje. Om de plakband te verbergen, kleef je met dubbelzijdige plakband nog een een extra stukje papier rond het stokje. Ziezo, jouw exotische palmblad is klaar.

 

TIP: gebruik papier met een medium dikte. Bij gebrek aan een groot vel papier kan je ook cadeaupapier, eventueel met een leuk printje of kraft aan de binnenzijde, gebruiken.

Decotip 5: Decopatch

Scheur & plak

 

Kies alle letters van de naam van je zoon of dochter en bekleef ze met decopatch-papier. Bij AVA vind je letters in papier-maché, decopatch-lijm en papier met de leukste motiefjes op. 

diy handlettering op pijlen

Decotip 6: Handlettering op pijlen

Het is naar daar


Neem een krijtstift in de hand en schrijf de mooiste letters neer. Zo loods je alle feestgangers op een leuke manier doorheen het feest. Bij AVA vind je de krijtstiften, pijlen en sjablonen van de letters. 

Decotip 7: Servettechnieken

in verschillende thema's

 

Bij AVA vind je niet alleen servetten in alle kleuren, maar leer je ze ook vouwen. Hier vind je verschillende servettechnieken. Een zeilbootje, een vlinder of een geklede strik, kies je favoriete techniek uit en sier elk bord met een zelfgeplooid servet.

Decotip 8: Een ballonboog 

Lekker feestelijk

 

Een boog vol ballonnen als blikvanger op je feest? Ook dat kan je gewoon zelf maken. Neem wat latexballonnen in leuke kleurtjes, alu draad, dubbelzijdige tape, glue dots en hou ook een ballonpomp bij de hand. Eerst nog al je ballonnen opblazen en je kan van start gaan. Maak er een echt kunstwerk van en decoreer de boog met extra items, zoals slingers, takken of een paar groene bladeren.

Decotip 9: Een zwevende bloemenweelde

met vrolijke vaasjes en touw

 

Bloemen in de bomen, bloemen op de tafel, bloemen aan de muur, maar ook hoog in de lucht. Hoe je zelf zo'n zwevende bloemenweelde creëert? Simpel, je stopt enkele fleurige bloemen in vrolijke vaasjes,  je neemt een bol touw, je hangt de vaasjes omhoog en klaar. Zowel bloemen als vaasjes vind je bij AVA.

hangende vaasjes DIY decoratie tuin
zelfgemaakte slinger van tafelrol en tafelloper gala

Decotip 10: Een slinger vol dansende tassels

Eenvoudig, kleurrijk en sfeervol

 

Een slinger vol kleurrijke tassels die dansen op het ritme van de zomerbries, die maak je snel even zelf. Meer dan tafelrollen of -lopers in leuke kleurtjes en wat touw heb je daarvoor niet nodig. Maak strookjes uit de tafelbekleding en knoop die rond het touw. Enkel nog je slinger ophangen boven je tafel en je tassels zijn klaar om mee te dansen met de wind.