Tips-babyborrel

In 7 stappen naar een perfecte babyborrel!

Nu je baby’tje is geboren, staan vrienden, familie en kennissen te popelen om je kersverse spruit te bewonderen. Indien je de eerste weken na de geboorte liever niet te veel kraambezoek wenst, organiseer dan 4 tot 8 weken na de geboorte een babyborrel. Zo nodig je iedereen in één keer uit en ben je de eerste weken na de geboorte in alle rust alleen met je oogappel. Bij AVA vind je alles om je babyborrel perfect te organiseren.

Tip 1: uitnodigingen

Stuur de uitnodiging meteen mee bij het geboortekaartje. In onze online kaartenshop heb je een uitgebreide keuze. Je kunt zelf heel creatief aan de slag en zelf personaliseren. Je kan ook steeds een proefdrukje vragen en ook de enveloppes neem je alvast mee naar huis. Handig om de adressen al op voorhand te schrijven.

Tip 2: versiering.

Trek het thema van je doopmand door naar de versiering. Kies voor dezelfde kleuren en deco, plaats op elke tafel een geboortekaartje en leg hier en daar wat suikerbonen. Hang slingers en vlaggenlijnen op en kies een paar leuke ballonnen uit. In je AVA-winkel vind je folieballonnen, latex ballonnen in alle kleuren van de regenboog! Als je het wenst, kun je ook een paar ballonnen laten opvullen met helium, het geeft je babyborrel dat tikkeltje meer.

Tip 3: aan tafel.

Kleed je huis of feestzaal gezellig aan en versier je tafel in dezelfde themakleuren als die van de doopmand. Kies bij AVA uit een waaier aan kleuren voor je servetten, tafelrollen, tafellopers, placemats, bestekzakjes en nog veel meer!

Tip 4: buffet.

Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor een buffet. De gasten bedienen zichzelf en je kunt je buffet rijkelijk vullen met zoete en zoute hapjes. Voor ieder wat wils! Bij AVA vind je alles om je buffet tot in de puntjes te verzorgen: borden in karton of plastic, bestek, kommetjes in alle formaten en materialen, schalen,… TIP: zet al op voorhand enkele schaaltjes met versnaperingen klaar, dat hoef je dan niet meer tijdens het feest te doen. En leg ook hier wat suikerbonen op tafel.

Tip 5: drankjes.

Welk drankje je ook serveert, bij AVA vind je zeker en vast het glas dat bij je drankje past. Ruime keuze aan kunststof glazen en bekers: bierglazen, bekers voor frisdrank en water, wijnglazen, cocktailglazen flûtes, bekers voor warme dranken,… Zo bespaar je afwas achteraf, heel praktisch, voor jonge ouders met korte nachten!

Tip 6: extra tafel.

Voorzie nog een tafel dicht bij de ingang en plaats er de doopmand op, zo zet je ze niet alleen extra in de kijker, maar kun je er bovendien je cadeautjes bij plaatsen. Versier ook deze tafel in hetzelfde thema. Voorzie nog een extra doos om enveloppen en kaartjes in te verzamelen. Je kunt er zelf ééntje maken of één uitkiezen in je AVA-winkel.

Tip 7: kiekjes.

Tijdens het feest heb je zelf niet zo veel tijd om foto’s te trekken, vraag iemand van je vrienden dit in jouw plaats te doen. Dan sta je bovendien ook zelf mee op de foto’s! Laat je genodigden ook poseren voor de doopmand, dan is de foto direct mooi aangekleed. Achteraf kun je de foto’s een plaatsje geven in een mooi fotoboek, je vind ze in alle formaten in je AVA-winkel en het is ideaal als souvenir voor meter en peter en voor jezelf!