6 tips voor een geslaagde picknick

Vakantietijd is picknicktijd! Mooi weer, vakantiedagen, een leuk plekje in de natuur, frisse slaatjes en lekkere broodjes zijn de basisingrediënten voor een geslaagde picknick. Bij AVA vind je alles wat je nodig hebt om je picknick vlekkeloos te organiseren. Maak snel je knapzak klaar en trek de natuur in!

Tip 1: kunststof bekers, borden, glazen.

Kies voor elk gerechtje het juiste bord en voor elk drankje het juiste glas. En vergeet de koffiebekers niet. Hoeveel bordjes en glazen je meeneemt, hangt af van je deelnemers. Neem steeds wat extra stuks mee. Je vindt in je AVA-winkel een groot assortiment wegwerp borden, glazen en schaaltjes in verschillende materialen.

Tip 2: bio-gamma.

Een gloednieuwe reeks die uitstekend past bij het outdoor thema van een picknick. Natuurvriendelijk en het serveert heel origineel. Je vindt bio-composteerbare bekers, schaaltjes en bordjes in alle formaten in je AVA-winkel.

Tip 3: bestek en servetjes.

Vouw op voorhand servetten tot een bestekzakje, kies hiernaast een leuke techniek. Een bestekzakje is ideaal voor buiten: de servetten vliegen niet weg en het presenteert heel elegant. Ook kunststof bestek vind je in je AVA-winkel, kies uit en stop ze in je bestekzakje.

Tip 4: inpakken.

Voorzie voor al je lekkernijen een aluminium of kunststof bakje. Kies uit een ruim gamma bewaardozen in je AVA-winkel: diverse potten met deksel, pastabekers en zelfs handige zakken.

Tip 5: op het menu.

Leg je belegde broodjes in een mandje, begin je picknick met enkele tapas en een glaasje cava. Serveer dan je frisse salades, pastasla, koude groentjes en broodjes. Eindig met enkele zoete dessertjes. Voorzie voldoende van alles, verandering van omgeving doet eten!

Tip 6: neem alle afval terug mee.

Midden in de natuur vind je meestal geen vuilnisbak. Neem een vuilniszak mee om al je afval in te deponeren. Gebruik je vuilniszak als extra laagje om op te zitten, handig wanneer het gras nat is!

picknick
picknick
picknick

Ook handig in je knapzak:

 

  • Laken of deken om op te zitten.
  • Kurkentrekker.
  • Frigobox om je drankjes en eten koel te houden.
  • Anti-muggenspray en zonnecrème.
  • Speelgoed voor de kindjes.
  • Een leuk muziekje.
  • Pluk in de weide enkele bloemen en stop ze in een vaasje.
  • Tuinkaars  met citronella-geur. Gezellig en geen zoemende muggen!
  • Extra trui of vest wanneer het frisser wordt.