halloween tafel met doodskoppen en pompoenen

voor Halloween

De 

bangelijkste

tafel

halloween tafel met doodskoppen en pompoenen

voor Halloween

De

bangelijkste

tafel

Halloween in huis,
maar ook aan tafel

 

Halloween, het bangelijkste feest van het jaar. Tijd om je huis om te toveren tot een waar griezeloord en iedereen uit te nodigen voor een halloweenfeestje. En een halloweenfeestje is pas geslaagd wanneer ook je tafel er lekker griezelig uitziet. Ben jij nog op zoek naar inspiratie om je tafel een ware halloweenlook te geven, lees dan zeker verder, want hieronder volgen alvast een paar tips om je tafel in een angstaanjagend gezellig jasje te steken.

1. Tafelbekleding: klassiek of met een zacht kantje

 

Wat als je al die oranje en zwarte deco eens met een zachtere kleur zou combineren, zoals roze? Misschien onverwacht voor het bangelijkste feest van het jaar, maar wel ideaal om de horror van Halloween wat te verzachten. Zo ben je toch al zeker dat je bezoek het niet op een lopen zet bij het zien van je tafel. Bij het eerste voorbeeld kies je voor een tafelrol in blush pink, een zalmkleurige tafelloper en old pink servetten. Op de tweede foto zie je dan weer een klassieke halloweentafel met overwegend zwarte en oranje tafelbekleding. Hier combineer je een zachtoranje tafelloper met servetten en placemats vol spinnenwebben en spoken en theelichtjes of kaarshouders met een heks of pompoen erop. Aan jou de keuze welke halloweentafel het best bij je past.

2. Griezeltaferelen op en rond je tafel

 

Om het plaatje compleet te maken, tover je zowel op als rond je tafel enkele mini griezeltaferelen tevoorschijn. Spoken en doodskoppen in de hoek van je woonkamer, een heks met een bezem in de hand, pompoenen die schemeren in een oranje gloed, spinnen die snoepjes naar hun nest rollen of zwarte ballonnen die samen met een skelet boven je tafel zweven. 

3. Halloween hapjes

 

Zodra je tafel volledig gedekt en versierd is, is het tijd om na te denken over de hapjes en drankjes die je wil serveren. Want ook die stop je maar al te graag in een halloweenjasje, toch? Maak cupcakes, muffins of koekjes en kleef er wiebeloogjes op. Leef je uit met Scrapcooking decostiften en versier je gebakjes met een halloweenboodschap of teken er de griezeligste snoetjes op. Maak zelf guacamole en presenteer die op een bord samen met enkele chipjes. Plaats er nog een uitgeholde pompoen bij zodat het lijkt alsof die groene smurrie uitbraakt. Smullen maar, als je durft tenminste.