Alles om je bureau of werkplek in te richten.

School en werk

Of je nu student, ondernemer, thuiswerker of huisman bent: een mooi ingerichte en goed georganiseerde werkplek maakt het leven makkelijker én aangenamer.

Maar welk bureaumateriaal kan je echt niet missen? En hoe richt je die home office in als een aangename setting die inspireert en stimuleert? Bij AVA vind je het materiaal én de inspiratie die je zoekt! Van schoolschriften en passers tot computertoebehoren en ringmappen. En van nietjesmachine en lamineertoestellen tot professionele archiveersystemen. Wat je ook zoekt om jouw werkplek efficiënt en mooi te organiseren. In de AVA-winkels vind je beslist wat je zoekt.
 

Naar school

 

Goed uitgerust op de schoolbanken
 

Als student spendeer je veel tijd met je neus tussen de boeken. Je leest, schrijft, doet research op je computer, markeert, klasseert en studeert. Jouw schoolspullen mogen er dus ook best gezellig en aangenaam uitzien. Kom het meest complete aanbod school- en schrijfmateriaal ontdekken in onze winkels.

Bekijk er zeker ook ons aanbod leuke pennenzakken, schriften en mappen. Wedden dat je straks met veel meer zin naar school vertrekt?

 

"Neem pen en papier"
 

We leven in een digitaal tijdperk. Tablets en computers zijn niet meer weg te denken uit ons schoolse leven. En toch… zijn goede schrijf- en papierwaren nog steeds onmisbaar voor elke student. Bij AVA vind je niet alleen balpennen, vulpennen en (markeer)stiften van goede kwaliteit in alle kleuren van de regenboog. Of stevige cursus- en kladblokken, agenda´s, schriftjes, notitieblokken, post-its, kaft- en printpapier in de hipste vormen. Ons aanbod is er in vele stijlen. Sportief, stoer, stevig, kleurrijk of net no-nonsense? Welke stijl past bij jou?

Opgeruimd staat netjes
 

Een goede student heeft zijn spullen op orde. En AVA helpt jou netjes klasseren. Met een ruim gamma ring-, hang-, bestek- en klasseermappen, kaften, fardes en plastic mapjes. Examens achter de rug? Bewaar dat deel van de cursus dan alvast in een archiefdoos!

Onze klasseersystemen zijn niet alleen ontzettend handig en stevig. Ze zijn ook een lust voor het oog. 

Meten is weten
 

Millimeterpapier nodig voor de lessen wiskunde? Of een meetlat, passer, gradenboog of geodriehoek? Ook die vind je bij AVA. Net zoals die (grafische) rekenmachine die je nodig hebt.

Tekenen en knutselen

Eindelijk... tijd voor plastische opvoeding

 

Ook voor de lessen plastische opvoeding of het knutseluurtje heb je heel wat schoolmateriaal nodig:

 • tekenpapier
 • teken- en kleurpotloden
 • plakkaatverf met penselen
 • scharen, en lijm
 • profileerpennen
 • en zoveel meer

 

Bij AVA zorgen we dat je met het juiste knutselmateriaal aan de start verschijnt. Een belangrijke tip: kies voor degelijk materiaal!

En als dat kunstwerk afgewerkt is, kan je bij ons ook terecht voor die grote tekenmap of opbergdoos. Want échte kunst: dat moet je goed beschermen!

Uiteraard gaat ons knutsel- en hobbymateriaal veel verder dan dat. Stempels, zijdepapier, vilt, karton, kralen, ... wellicht het meest uitgebreide aanbod onder één dak.

 

 

Brood- en lunchboxen

Smakelijk
 

En omdat je natuurlijk ook moet eten en drinken, ga je het best op zoek naar een stevige brooddoos en drinkbus. Kies voor bij elkaar passende varianten in een opvallende kleur, dan vind je jouw spullen snel terug tussen die van je klasgenoten en ook in jouw boekentas. Kies uit ons smaakvol aanbod:

 • Een koekjesdoos zorgt ervoor dat je jouw brooddoos nog niet hoeft mee te nemen tijdens de speeltijd in de voormiddag
 • Een fruitdoosje houdt niet alleen het stukje fruit sappig en smaakvol, je vermijdt ook dat je boterhammen naar appel of appelsien gaan smaken
 • De lunchbox houdt je middagmaal vers. Kies voor stevig materiaal met een goede sluiting zodat er geen boterhammen tussen jouw schriften in de boekentas terecht komen
 • Drink voldoende water doorheen de dag, maak er uitdaging van om je drinkbus op het eind van de schooldag leeg te hebben

 

Een net en praktisch bureau

 
Alles om je bureau perfect in te richten.

Rust in huis, ook op jouw bureau.

Steeds meer mensen werken (een paar dagen per week) van thuis uit. Dat is positief, want uit onderzoek blijkt dat thuiswerkers productiever én gelukkiger zijn. Maar dat betekent wel dat je werkplek thuis goed georganiseerd moet zijn. Met haar aanbod computer- en bureelmateriaal wil AVA jou hierbij goed omkaderen.

Daarbij denken we trouwens ook aan mensen die niet van thuis uit werken. Want zeg nu zelf: ook bij een huishouden komt heel wat praktische administratie die moet verwerkt, geklasseerd en bijgehouden worden. Rekeningen en facturen goed bijhouden, verzekeringen op orde, papieren van de mutualiteit, ... een net bureau zorgt voor fysieke en mentale structuur.

Sowieso is het heel belangrijk om het professionele werk en de privé administratie netjes apart te houden. Efficiënt sorteren is de boodschap!

 

Welke kantoor-basics mogen in geen enkele thuis-werkplek ontbreken?

 

 

 • Papier hier

Een notitieboekje, schriftjes, een agenda en print- en fotopapier. Niemand kan zonder. En ook briefomslagen en post-its heb je nooit te veel.

 • Blad - pen - schaar

Lijm, plakband en schaar. Pennen, potloden en correctierollers.  Een nietjesmachines en een perforator. Dat zijn echt de basics voor elke werkplek. Een passende bureau onderlegger om netjes te werken en bijhorende brievenbak en memohouder mogen niet ontbreken.

 • Klasseer en organiseer

Papieren van de bank, verzekeringen, je huurcontract, rekeningen van gas en elektriciteit, documenten van je werkgever, de school van je kinderen of verenigingen waar je lid van bent. Dagelijks worden we overstelpt met “belangrijke documenten”. Zonder ringmappen, kaftjes en archiefdozen zijn we verloren.

 • Etiket hier, label daar

Wat zit er precies in elk mapje en doosje? Etiketten komen altijd van pas. Of wat dacht je van een echte professionele labelwriter?

 • Jouw computer in goede handen

USB-sticks, draadloze muizen, schermreinigingsdoekjes of inktpatronen? In deze digitale tijden zijn ze een must-have voor iedereen.


 

Bureau professional

 

Kmo, eenmanszaak, vrij beroep?


Als thuiswerker of ondernemer is je bureau een plaats waar je veel tijd doorbrengt. Die werkplek moet niet alleen geweldig goed georganiseerd zijn, maar mag er dus ook best gezellig en aangenaam uitzien. Een aangename werksetting geeft je productiviteit immers een flinke boost. Investeren in een efficiënte inrichting van je kantoor rendeert!

Als professional volstaan de kantoor-basics niet! Je hebt ook nood aan groot bureaumateriaal, communicatie- en presentatiemateriaal om jouw werkplek efficiënt te organiseren. Bij AVA vind je alles wat je daarvoor nodig hebt.

 

archiefmappen
 

Groot bureaumateriaal

Van papiervernietiger tot postweegschaaltjes. En van gesofisticeerde rekenmachines en Dymo labelwriters tot lamineerapparaten. Een stevige papiersnijder om snel vellen papier op maat te snijden? Het kantoormateriaal-aanbod van AVA beperkt zich niet tot de kantoor-basics. 

Communicatie- en presentatiemateriaal

Hoe ondersteun jij je idee op de volgende meeting? Presenteer jij je presentatie het liefst op een witbord? Of ga je liever aan de slag met een klassiek krijtbord of flipchart? En hoe visualiseer jij de planning voor de komende weken? Op een magnetisch witbord, een klassiek prikbord of op grote papieren flappen? 

Presentatie geven met een witbord, krijtbord of flipchart.
Kies voor een professionele papiersnijder.
Labels maken met Dymo labelwriter.
lamineren
papier vernietigen

Relatiegeschenken

 

Leuk om te geven én om te krijgen.

Want met een relatiegeschenk bedank je jouw klant voor de fijne samenwerking en het vertrouwen, of verras je jouw medewerker met een leuk geschenk. Het is de ideale manier om jouw waardering op een professionele manier te uiten. Maar met welke relatiegeschenken doe je jouw klanten of medewerkers het grootste plezier? Hier onze toppers:

 • Een agenda:

Een mooie agenda komt altijd van pas. En bij AVA vind je agenda´s in alle uitvoeringen en maten. Een luxueus lederen exemplaar maakt beslist indruk.

 • Luxe-pen:

Ook al leven we in digitale tijden: elke professional heeft altijd een pen op zak. En een mooi exemplaar wordt nog steeds gekoesterd. In ons uitgebreide gamma luxepennen vind je vast wat je zoekt..

 • Notitie blok of  boek:

Mooie notitieblokken worden altijd gesmaakt. Maak een keuze uit één van onze vele exemplaren. 

 • USB-STICK:

Ook USB-sticks hebben we nooit te veel. Belangrijke documenten, werkvoorbereidingen en presentaties bewaren we met één muisklik op deze digitale drager. 

 • Wijn:

Iedereen is blij met een flesje lekkere wijn. En akkoord: wijn verkopen we bij AVA niet, maar we hebben wel alles in huis om dat relatiegeschenk op de meest schitterende manier te verpakken. Flessenzakken en geschenkzakken vind je in alle formaten, materialen en kleuren.

Ruime keuze aan relatiegeschenken.

Meer inspiratie, let's AVAtise: