10 tips voor een perfecte geboortemand.

Bij pasgeboren baby´s hoort een suikerzoete traditie. Familieleden, vrienden en collega´s die jouw wondertje komen bewonderen, worden getrakteerd op een kleine traktatie. Suikerbonen om van te smullen, in een verpakking om te koesteren. Veel vrouwen vinden het heerlijk om tijdens hun zwangerschap al hun liefde en creativiteit voor dat kleine wonder in de doopsuikermand te stoppen. Maar hoe begin je eraan? Met deze tien tips trakteer je jouw kleine spruit op de perfecte doopsuikermand!

 

Tip 1: laat je inspireren.

Leuke en originele ideeën vind je overal. Op Pinterest, in baby-magazines en in de AVA-winkel. Enkel door veel voorbeelden te bekijken, kan je ontdekken welke stijl jou het meeste aanspreekt. En ook het geslacht van de baby en de stijl van het geboortekaartje spelen een rol. Ga je voor schattig roze, stoer en fel of val jij helemaal voor die authentieke retro-stijl? Aan jou de keuze.

Tip 2: begin er op tijd aan.

In ideale omstandigheden is je doopsuikermand een maand voor je uitgerekende datum helemaal klaar. Dan moet je op het moment van de geboorte alleen nog de naamkaartjes bevestigen. Maar dat betekent uiteraard wel dat je jouw snoepgoed of suikerbonen tijdig moet halen. Suikerbonen zijn lang houdbaar, dus dat is geen probleem, maar je bewaart ze best wel op een droge en donkere plaats. De koelkast is niet meteen de ideale bewaarplek!

Tip 3: suikerbonen en/of snoep.

De eerste knoop die je moet doorhakken is: wat stop je in die schattige verpakking? Wij adviseren om te combineren zodat jouw gasten kunnen kiezen. Suikerbonen zijn er in alle mogelijke vormen en kleuren. Naast de traditionele vorm heb je ook strakkere platte hosties. Combineer je dooppresentatie met snoepgoed of gepofte rijstkorrels. Zorg wel dat de kleur mooi aansluit bij de suikerbonen. Aan keuze geen gebrek.

Tip 4: doosjes, zakjes, glaswerk of tubes...?

Kartonnen of blikken doosjes, glazen potjes, plastic tubes of warm textiel? De verpakkingsmogelijkheden zijn eindeloos. Loop een keer binnen bij AVA en ontdek wat jou het meest aanspreekt. In elke winkel zal je voorbeelden kunnen bekijken.

Tip 5: knip, plak en stempel.

Heb je de verpakking gekozen? Schitterend. Maar dit is slechts het begin. Personaliseer je ontwerp met een afbeelding van het geboortekaartje. Of decoreer vrolijk met de leukste stempelpatronen. Laat je creativiteit de vrije loop.

Tip 6: werk af met linten en strikjes.

Na de geboorte moet de naam van de baby nog aan het doosje bevestigd worden. Maar het lintje en het strikje kan je op voorhand al netjes voorbereiden. Dunne of dikke linten? Satijnen, fluwelen of papieren linten? Of liever een authentiek stuk touw? Bij AVA vind je linten in alle vormen, kleuren en printen. Het juiste lint geeft jouw doopsuikerverpakking nog extra schwung.

Tip 7: personaliseer.

Waarom zou je alleen de naam van je baby op het kaartje zetten. Personaliseer het kaartje met een toepasselijk quote of gedicht. Of met een stukje met het schilderij dat grote broer of zus maakte. Hoe persoonlijker, hoe memorabeler!

Tip 8: verpakkingen en doosjes vullen is leuker met twee.

Heb je alle grote knopen doorgehakt? Zijn de suikerbonen en snoepgoed in huis? En heb je de doosjes, linten en stempels gekozen? Dan ben je klaar om eraan te beginnen. Maar geloof ons… potjes vullen is echt leuker met zijn twee. Vindt jouw partner doopsuiker verpakken niet zo`n gezellige avond- en weekendactiviteit? Wedden dat jouw mama of jouw vriendin superenthousiast is dat je haar vraagt?

Tip 9: een mooie presentatie.

Zijn alle potjes gevuld? Dan moet je nog nadenken over de manier waarop je die geschenkjes gaat presenteren in de materniteit, op de babyborrel en thuis. Uiteraard kan je de doosjes gewoon op een kast uitstallen, maar op een mooie etagère, een mini-boekenrekje of een winkelrekje komen ze vast nog beter tot hun recht. Of wat dacht je van een stoere boot- of auto-mand? Kom langs bij AVA en ontdek alle mogelijkheden.

Tip 10: genieten in het kwadraat.

Zelf je doopsuikermand maken: het heeft iets magisch. Het brainstormen, de ideeën opdoen en creatief aan de slag gaan, is heerlijk. Maar het leukste moment is toch wanneer je het eindresultaat in volle glorie kan bewonderen. Leun trots achterover en bewonder het eindresultaat! Wat een mooi welkom heb jij je kleine spruit hiermee gegeven.

 • Potlood 21cm Crème Giraf
  AVA selection
  Potlood 21cm Crème Giraf
  € 1.79

  Bekijk product
 • Sleutelhanger 5cm Crème Giraf
  AVA selection
  Sleutelhanger 5cm Crème Giraf
  € 1.39
  stuk

  Bekijk product
 • Spaarpot 20cm Crème Giraf
  AVA selection
  Spaarpot 20cm Crème Giraf
  € 12.99
  stuk

  Bekijk product
 • Potlood 21cm Blauw Giraf
  AVA selection
  Potlood 21cm Blauw Giraf
  € 1.59

  Bekijk product
 • Sleutelhanger 5cm Blauw Giraf
  AVA selection
  Sleutelhanger 5cm Blauw Giraf
  € 1.39

  Bekijk product
 • Spaarpot 20cm Blauw Giraf
  AVA selection
  Spaarpot 20cm Blauw Giraf
  € 12.99

  Bekijk product