pampertaart of pampertrein maken voor de babyborrel

een perfect 

kraamcadeau

Zo maak je zelf

Edit this text

Verras de kersverse ouders
met een zelfgemaakte pampertaart

Wil jij de pasgeboren baby van je vrienden of familie op een originele manier welkom heten in plaats van iets op de geboortelijst uit te kiezen, dan is een zelfgemaakte pampertaart een perfect alternatief. Zo'n luiertaart is eenvoudig om te maken en je geeft de kersverse ouders er ook nog eens een praktisch kraamcadeau mee. Een pampertaart is trouwens niet alleen een perfect kraamcadeau, je kan er ook een zwangere vriendin een plezier mee doen als je niet met lege handen wil aankomen op haar babyshower. De luiertaart past perfect binnen het thema en staat bovendien ook erg leuk als decoratie.

De 2 voorbeelden hieronder tonen dat je een pampertaart op meerdere manieren vorm kan geven. Ze laten zien hoe je te werk gaat om een klassieke of minder klassieke pampertaart te maken. Bij AVA vind je heel wat materiaal om met onderstaande stappenplannen aan de slag te gaan. Laat je inspireren.

 

 

1. Pampertrein

 

De benaming zegt het zelf al: dit is een pampertaart in de vorm van een trein. De pampertrein is een voorbeeld van hoe je de klassieke pampertaart op een originele manier vormgeeft. In dit voorbeeld gebruik je de luiers vooral om de wielen van de trein te vormen en om de aparte wagonnetjes te maken. Aan het einde van het stappenplan kies je zelf of je de wagonnen vult met extra luiers, leuke geschenkjes of beiden. 

 

Dit heb je nodig:

 

 

Psst... Nog een tip: 

Gebruik pampers in maat 2 en 3 voor je pampertaart in plaats van de kleinste maat. Zo kunnen de ouders de mooie pampertaart nog even bewonderen voordat ze de inhoud nuttig gaan gebruiken.

 

Zo maak je de pampertrein:

Stap 1

We beginnen bij het begin van de trein: de locomotief. Rol 7 luiers op en bind ze één voor één dicht met een elastiekje. Plaats ze tegen elkaar en zorg er met elastiekdraad voor dat ze samen blijven.

Stap 2

Wikkel er vervolgens een strook gekleurd crêpepapier rond, kleef dicht met dubbelzijdige plakband en werk af met een lint in het midden van het crêpepapier. Zo, de wielen onder je locomotief en onder je eerste wagon zijn al gevormd.

Stap 3

Leg 2 luiers op elkaar en rol deze samen op. Bind ze samen met een elastiekje en plaats deze bovenop de eerste helft van de 7 luiers (= de wielen) uit stap 1.

Stap 4

Rol 1 luier op, bind er een elastiekje rond en plaats deze rechtop in het midden van de 2 luiers uit stap 3. Omwikkel het geheel met crêpepapier en zorg ervoor dat het papier de luiers goed omsluit.

Stap 5

Werk verder af met een strook crispy lint en een smaller lintstrookje aan beide uiteinden van de 2 luiers uit stap 3. Trek tot slot nog een schattig babysokje over de rechtopstaande luier en de locomotief is klaar.

Stap 6

Herhaal stap 1 en 2 om de wielen van de overige wagonnetjes te vormen, maar gebruik per wagon 4 luiers.

Stap 7

Neem een kartonnen doosje en plooi er 4 luiers rond, één aan elke zijde. Gebruik punaises om de luiers te bevestigen aan het doosje.

Stap 8

Werk het wagondoosje af met een strook crispy lint en een smaller lintstrookje. Knoop het smallere lint zo rond de luiers dat het mooi in het midden van het crispy lint hangt.

Stap 9

Herhaal stap 5 en 6 voor elke wagon. Plaats je afgewerkte wagonnetjes vervolgens op de luiers die dienen als wielen onder de wagonnen.

Stap 10

Hang de wagonnetjes aan elkaar door de sleutelhangers vast te maken aan het smallere lint op het crêpepapier dat rond de wielen gewikkeld zit. Tsjoeke tuut, de pampertrein is klaar voor vertrek.

2. Klassieke pampertaart

 

Ben jij eerder fan van de klassieke pampertaart die bestaat uit meerdere lagen op elkaar gestapelde luiers, dan is dit voorbeeld ongetwijfeld jouw ding. Deze versie kent iedereen wel: de lagen pampers worden steeds kleiner en zijn aan de buitenkant versierd met linten, strikken, stickers etc. Op de top prijkt, als kers op de taart, een leuk babygeschenkje.

Lees hieronder wat je nodig hebt en bekijk de instructievideo om te zien hoe je dit kraamcadeau stap voor stap zelf maakt. Veel plezier!

pampertaart maken

Dit heb je nodig: 


 

Video URL:
Currently supported: