alles voor communie of lentefeest
Mijn communie of lentefeest wordt fantastisch!
 

Mijn communie of lentefeest wordt fantastisch!

Stilaan komt de grote dag dichterbij. Uiteraard wil je een prachtig feest organiseren voor je oogappel. Bij deze dag komt heel wat kijken. Met de outfit en de gerechten kunnen we niet helpen. AVA is wel de ideale plaats voor de uitnodigingen, menu kaartjes,  feestversiering, originele decoratie, piñata’s, ballonnen, stijlvolle tafelbekleding en nog veel meer.

Snuif hier alvast de feestsfeer op en laat je inspireren. Voor roze prinsesjes of stoere boys, voor eerste of plechtige communie, bij AVA vind je zeker en vast wat bij je zoon of dochter het beste past.

Drop image here

Communie- of lentefeest: My Sweet Party

 

 “Roze bloemen, roze vlinders, roze ballonnen, roze borden, roze glazen,  mijn feest kleurt een hele dag roze! En op mijn uitnodiging kleef ik een roze vlinder.

JOEPIE!”

 

Stap samen met je prinses op een roze wolk en laat je verleiden door de mooiste deco en tafelbekleding in haar lievelingskleur. Met het My Sweet Party thema kleurt alles voor één dag roze. Van uitnodigingen, borden, servetten tot de vlinders en de bloemen. Inspireer je, combineer verschillende tinten roze en creëer de mooiste tafel voor je roze droom-ster.

Ontdek hier hoe je 2 servetten tot een feestvlinder plooit.

Drop image here
Drop image here
Drop image here
Drop image here
Drop image here
 

 

 

 

 

 

 

 

 

In het My Sweet Party thema vind je de schattigste items om te decoreren of om mee te geven aan familie en vrienden als aandenken. Kies uit kandelaars, theelichthouders, lampionnen, roze bloemen en vlinders, roze servetten en tafelbekleding, feestversiering, uitdeelsnoepjes,... Geef je inspiratie de vrije loop en creëer zo een sprookjesachtige tafel voor je prinses.

 

Communie- of lentefeest: Inspired by Nature

 

"Ik nodig de natuur uit op mijn communiefeest :-) 

Daarom wil ik graag veel groen en leuke versiering op tafel: vaasjes, servetten, borden en ook van die trendy blaadjes. Alles in het groen graag!”

 
 

 

Je zoon of dochter houdt van de natuur en speelt graag uren in het bos? Dan is het Inspired by Nature thema ideaal voor het communie- of lentefeest! Verschillende tinten groen wisselen elkaar af in de decoratie en de tafelbekleding.  Ga origineel aan de slag en laat zeker die  trendy leafs aan tafel en in je versiering terugkomen.

 

Als decoratie kies je nog leuke vogeltjes, ballonnen gevuld met helium, fotokaders, naamkaartjes,... Vouw servetten in een sierlijke waaier en speld er een vlindertje op. Wissel de tinten groen van de servetten ook af, zo creëer je een feesttafel in de frisse en vrolijke kleuren van de natuur. 

 

 

 

 

 

 

De trendy leafs in combinatie met de sierlijke servet geven je feesttafel een heel natuurlijke look. Ontdek hier hoe je een servet plooit tot een tropisch blad.

Drop image here
Drop image here

 

 

 

 

 

Vetplantjes in een mandje, theelichthouders in dezelfde tinten groen, menukaartjes, groene suikerbonen om uit te delen. Aan jouw feesttafel zal er niks ontbreken!

 

 

 

 

 

 

 

Kaarsenhouders, kaders, onderleggers,... Alles met hetzelfde trendy blaadje!

Drop image here
Drop image here

 

 

 

 

 

 

Serveer enkele tapas op een een robuuste plateau van hout en pin er nog een blaadje op. Je hapjes zullen steevast bij iedereen in de smaak vallen.

 

Communie- of lentefeest: Sundance

 

 

“Ik wil graag een vrolijk feest met  girly kleuren en versiering, niet echt roze maar net iets anders. En dan wil ik dansen in de zon met veel vlinders om me heen!”

 

Kleine meisjes worden groot, of eerder, doen zich graag groot voor. Het Sundance thema in zalmroze en muntgroen gaat daar helemaal in mee. Decoratie en tafelbekleding naar de wensen van je jongedame, maar dan wel met een grote schattigheidsfactor. Want ze blijft toch tenslotte je kleine meisje.

Kies voor zalmroze kaarsen in witte metalen kaarsenhouders, plaats 2 vogeltjes op de rand om het extra schattig te maken.  

Decoreer met vlinders en appels, combineer de muntgroene en zalmroze tinten, leg lepelhapjes op een schaaltje in de vorm van een appel, succes gegarandeerd!

 

Drop image here

Kies een beige tafelrol in combinatie met een lichtroze loper en leg daarbovenop een doorzichtige sizoweb met zalmroze bloemetjes. Kies servetten in muntgroen, vouw ze tot een waaier of een pochette. Hier ontdek je hoe je de servetten kunt plooien tot echte kunstwerkjes. Kies nog mooie decoratie uit die binnen het Sundance thema past: kaarsen, theelichthouders, vogeltjes, bloemen, pluimen,... Dresseer de hapjes sierlijk op presenteerschaaltjes in de vorm van een appel. Wedden dat dochterlief je een extra knuffel komt geven voor de Sundance tafel die je voor haar zet? 

 
Drop image here
Drop image here
Drop image here
Drop image here
Drop image here
Drop image here

Communie- of lentefeest: Little Hipster

 


“Ik heb het graag anders: cool, hip en origineel. En dan geef ik iedereen een gloeilamp met snoepjes erin. Oh ja, die servetten durven ze zeker niet gebruiken, cool!”

 

Je zoon heeft het graag net iets anders? Dan kies je gewoon voor het Little Hipster thema, zo zorg jij voor het coolste feest ooit!

Een witte GALA tafelrol en een grijze tafelloper met een beige 'hipster' loper liggen aan de basis van deze tafel waar je ogen tekort komt. De combinatie van de originele decoratie en grijstinten geven je tafel een industriële look. 

Gloeilampen voor de snoepjes, het bestek op een palletje, de servetten hebben hun dasje om, de kaarsen zitten in metalen houders, dit feest is hip en stoer van bij de start! Ontdek hoe je een GALA-servet plooit tot een hemdje met das, succes verzekerd.

De uitnodigingen zijn meteen ook vlaggenlijnen, superorigineel om op te hangen, nog cooler om op te sturen naar familie en vrienden. Eenvoudig te maken in onze online kaartenshop en met eigen foto en tekst.

Drop image here
Drop image here
Drop image here
Drop image here
Drop image here
Drop image here
 

En er is nog meer

Houdt je dochter of zoon van de zee, eenhoorns of voetbal? Dan zet je met deze thema’s de tafel van hun dromen!

Unicorns - want ze is uniek

 

Regenbogen op wolkjes en houten eenhoorns in lieflijke pasteltinten, dit Unicorn thema past perfect in de verbeelding van je dochter. Combineer deze versiering met tafelbekleding in dezelfde pasteltinten en zweef voor één dag mee naar een wereld van regenbogen en eenhoorns.

Drop image here
Drop image here
Drop image here

Thema zee & strand

Vaar mee in een wereld van bootjes, schelpen, vissen en zeesterren. Leuke decoratie samen met blauw- en wittinten geven je feesttafel een maritieme look.


Thema voetbal

Je hebt een voetbalfanaat in huis? Dan scoor je zeker en vast wanneer je de tafel in het voetbalthema zet. Figuurtjes, lampionnen, knijpertjes en zelfs een voetbalspaarpot. Combineer dit eventueel met groene tafelbekleding en je krijgt een sportieve tafel voor zijn communie- of lentefeest.

Drop image here
 

Piñata's, het hoogtepunt van de dag!
 

Een piñata is een felgekleurde figuur, meestal gemaakt van papier-maché, die traditioneel gevuld is met zoetigheden, vruchten en geschenken. Bij AVA vind je ze in verschillende kleurrijke thema's. Kies uit eenhoorns, vrolijke dieren, een taart, de K3'tjes of waarom geen bangelijke draak. Bij AVA vind je voor elk kindje de geschikte piñata!

Zo maak je de piñata:

 • Opvullen met snoep
 • Stevig ophangen, een halve meter hoger dan het feestvarken
 • Elke deelnemer wordt apart geblinddoekt en mag drie maal slaan
 • Uiteraard mag de communicant de eerste slagen uitdelen
 • Er wordt geslagen op de piñata tot de snoepjes eruit vallen
 • De snoep wordt verdeeld, de winnaar mag als eerste kiezen
 

Helium ballonnen 
 

Bij AVA kies je ballonnen uit die perfect passen bij je thema en decoratie en laat je ze meteen vullen met helium. Ook folieballonnen in letters en cijfers vind je in je AVA-winkel. Inspireer je, kies uit en maak van je feest een topper!

Zo haal je je helium ballonnen in huis:

 • Kies je ballonnen uit in je AVA-winkel
 • We vullen de ballonnen voor je op en hangen er een mooi lintje aan, indien gewenst hangen we er ook een gewichtje aan.
 • Neem je ballonnen mee naar huis en geef ze een mooi plekje.
 • Meer info  over de tarieven en service vind je in je AVA-winkel.

 

ballonnen laten vullen helium
Drop image here
hapjes presenteren
Drop image here

Bon appétit!


Voor elke tapa het juiste potje. Bij AVA vind je talrijke oplossingen om je tapa’s en aperitiefhapjes kunstig te presenteren. Trek de stijl van je thema ook door in de presentatie van je hapjes.

 

Ook je buffettafel en statafel haal je bij AVA. Je stelt ze snel op, ze geven meteen een feestelijk allure en ze zijn daarenboven superpraktisch om te aperitieven of je buffet te presenteren. Kies tot slot nog een feestelijk hoes uit en je feest kan niet meer stuk!

Online kaartenshop

 

Geniet nu van een korting van 10% bij jouw online bestelling van drukwerk. Geef bij jouw bestelling volgende actiecode in: AVACOM17

Mijn uitnodigingen en menukaarten bestel ik online bij AVA

 

Een origineel lentefeest of eerste communie is natuurlijk pas echt compleet met een volledige set toffe communieuitnodigingenfotohouders, menu- en tafelkaarten in dezelfde kleuren en stijl.

Bij AVA kan je communie drukwerk kiezen dat perfect past bij jouw tafelbekleding en decoratie. 

Geniet nu van een korting van -10% bij jouw online bestelling van drukwerk. Geef bij jouw bestelling volgende actiecode in: COM18MAG.

 • Ontdek ons heel uitgebreid aanbod.
 • Bij www.kaartenshop.ava.be kent creativiteit geen grenzen. Alles is mogelijk. Een eigen tekst, eigen foto, alles kan...
 • Een proefdruk toont precies hoe jouw uitnodiging er straks gaat uitzien.
 • De drukkwaliteit is van hoog niveau. Het resultaat wordt dus sowieso prachtig.
 • Online bestellen is supermakkelijk. De kaartjes worden snel bij jou thuis of in jouw AVA winkel geleverd.

 

 Ga naar onze kaartenshop

 

Nog meer inspiratie, let's AVAtise: