tips voor een sfeervolle kersttafel

voor een sfeervolle

kersttafel

Tips & tricks

tips voor een sfeervolle kersttafel

voor een
​sfeervolle

kersttafel

Tips &

tricks

Breng sfeer en gezelligheid aan je tafel
met deze praktische tips & tricks

De kerstboom staat al te pronken in huis en her en der is de kerstdecoratie uitgestald, dan is het nu tijd om aan je kersttafel te denken. Laat je inspireren door de tips hieronder en zet een sfeervolle tafel voor je kerstdiner.

Tip 1: Leg een tafelloper voor extra sfeer

 

Een tafelloper zorgt voor een extra laagje sfeer aan tafel. Kies een kleur die bij je tafellaken past en rol de loper uit over je tafel. Je hebt de keuze om de tafelloper in de breedte of in de lengte te leggen. Door de tafelloper over de lengte van de tafel te draperen, lijkt de tafel langer. Plaats je de tafelloper in de breedte, dan lijkt de tafel breder en maak je er een extra intiem kerstdiner van.

Tip 2: Gebruik onderborden voor dat tikkeltje meer

 

Met onderborden breng je extra elegantie aan tafel. Kies voor onderborden die bij je tafeldecoratie passen. Je hebt keuze uit verschillende stijlen en kleuren. En als je nog meer sfeer aan tafel wilt, dan neem je gewoon nog een extra onderbord om wat kleine decoratie op te leggen. De onderborden koop je per stuk in je AVA-winkel of op ava.be. Kies uit en ga voor dat tikkeltje meer aan je kersttafel.

Tip 3: Zet kaarsen voor een gezellig warm lichtspel

 

Kaarsen zijn echte sfeermakers tijdens het kerstdiner, ze zorgen voor een gezellig warm lichtspel. Kies voor veel kaarsen in verschillende vormen en kleuren. Lange kaarsen voor in de kandelaars, theelichtjes voor in de theelichthouders, bolvormige kaarsen of kegelvormige kaarsen, je shopt ze allemaal bij AVA.

Tip 4: Zorg voor mooi gevouwen servetten

 

Kies op ava.be een mooie servettechniek uit en vouw de servetten in een originele vorm. Je hebt technieken voor de dikkere servetten met linnengevoel en voor de standaardservetten in papier. Of combineer beide servetten, dat geeft een leuk effect. 

AVA heeft heel wat vouwtechnieken met stappenplan voor jou in petto, zoals de rood-groene ster op de foto. Klik hier voor een overzicht van heel wat servetten en kies je favoriet voor de feesten.

Tip 5: Schrijf een quote op een kerstbal voor een intieme sfeer

 

Maak het persoonlijk en intiem aan tafel met een leuke quote. Schrijf met een stift een spreuk op de kerstballen en leg ze op de borden van je gasten. Wanneer iedereen dan gaat zitten bij de spreuk die het best bij hem of haar past, zit de sfeer er meteen goed in. 

quote op kerstbal voor een intieme sfeer aan tafel
quote op kerstbal voor een intieme sfeer aan tafel

Tip 5: Quotes en tafelkaartjes voor een intieme sfeer


Maak het persoonlijk en intiem aan tafel met een leuke quote, een naam- of menukaartje. Schrijf met een stift een spreuk op een kerstbal en leg er eentje op elk bord. Wanneer iedereen dan gaat zitten bij de spreuk die het best bij hem of haar past, zit de sfeer er meteen goed in. Of leg voor elke genodigde een menu- en naamkaartje klaar, dan voelt iedereen zich meteen welkom bij je thuis.

TIP:  maak jij die naam- en tafelkaartjes liever zelf, neem dan zeker eens een kijkje in Mijn creatie. Via de online editor ontwerp jij je tafelkaartjes en gadgets voor Kerst helemaal zelf.

tafelkaartjes en deco op tafel voor kerst
een spreuk op een kerstbal voor sfeer aan de kersttafel
menukaartjes voor elke gast aan de kersttafel