Drop image here

Vouwtechniek: De Paashaas

Vrolijk Pasen zal nog vrolijker worden met deze leuke servet techniek. In enkele stappen tover je de oren van de paashaas op elk bord. De ideale start van een smakelijk feestmaal.


Benodigdheden

  • 1 grote Gala servet 40x40cm (best paaskleuren gebruiken)

Vouwtechniek de paashaas stap 1

Stap 1:

Vouw de servet open en leg deze in een ruit. Plooi de bovenste en onderste hoek naar rechts tegen de middellijn (dus niet loodrecht naar beneden).

Vouwtechniek de paashaas stap 2

Stap 2:

Herhaal dit nogmaals door de nieuwe bovenste en onderste hoek opnieuw naar rechts tegen de middenlijn te vouwen.

Vouwtechniek de paashaas stap 3

Stap 3:

Er vormt zich een nieuwe boven-en onderhoek. Deze plooi je in tweeën door de bovenste hoek naar de onderste te plooien. Druk de vouwlijn stevig aan.

Vouwtechniek de paashaas stap 4

Stap 4:

Plooi nu de 2 buitenste punten (links en rechts) naar boven.

Vouwtechniek de paashaas stap 5

Stap 5:

Draai om.

Vouwtechniek de paashaas stap 6

Stap 6:

De ‘oortjes’ kan je open duwen en één van de oren kan een plooi naar buiten krijgen.