Zoveel meer dan papierwaren

Iedere mijlpaal verdient een feestje: dat is het motto van AVA. Als feest-expert willen we geen enkel hoogtepunt van een mensenleven missen. Een geboorte, een lentefeest, een verjaardag, huwelijk, jubileum of een housewarmingparty: met ons assortiment geven wij elke speciale gelegenheid een vleugje magie.

Feestelijke tafeldecoratie, twinkelende champagneglazen, kleurrijke ballonnen of originele doopsuikerartikelen: AVA brengt de juiste sfeer. We zorgen zelfs voor een (gepersonaliseerde) wenskaart en geven zelfs het kleinste cadeau de looks van een exclusief, luxueus geschenk!


School- en werkinspiratie

Ook wanneer er gewerkt moet worden, brengt AVA inspiratie. Ons uitgebreide gamma school- en kantoormateriaal geeft kleur aan elke werkplek. De creativiteit van onze klanten moedigen we nog extra aan met ons ruim assortiment hobbyproducten. Schilderen, boetseren, tekenen of je eigen juwelen ontwerpen: AVA heeft alles om het te maken.


Pro van Professional

De AVA-tafelbekleding maken we met de grootste liefde en zorg in onze eigen productie in Temse. Die exporteren we ook naar winkelketens in het buitenland, want haar kwaliteit en design worden tot ver buiten de AVA-winkels gewaardeerd. En onze professionele klanten, die het AVA-aanbod in grote aantallen gebruiken? Zij worden door onze AVA Pro-vertegenwoordigers op een warme en persoonlijke aanpak getrakteerd.


143

AVA, al meer dan 60 jaar alles om het te maken. 

60 jaar geleden
 

Net zoals de meeste mooie verhalen begon het verhaal van AVA 60 jaar geleden met een eenvoudig vel papier. Onze oprichter Armand Van Weddingen schreef het eerste hoofdstuk. Hij opende een winkel met papierwaren en de toon was gezet. Sindsdien hebben drie generaties Van Weddingen-kinderen aan zijn verhaal hun eigen hoofdstukken toegevoegd. Het resultaat is een bestseller van formaat.
 

MEER DAN PAPIER

Armand Van Weddingen stond beter bekend als “Armand van Antwerpen”. Met zijn initialen gaf hij AVA haar naam. De winkel die hij in 1956 opende in de Brederodestraat in Antwerpen, werd door Henri en Yvonne Van Weddingen verdergezet. Zij breidden het AVA-assortiment sterk uit.
 

MEER DAN ÉÉN WINKEL

Hun zoon Eric zag de toekomst van AVA nog rooskleuriger en grootser. Onder zijn impuls opende AVA verschillende vestigingen en werd het hoofdkantoor in Temse aangekocht. Tot op vandaag zijn de kantoren en de productieafdeling van AVA hier ondergebracht. In 1992 sloeg het noodlot echter toe. Eric kwam om het leven en zijn echtgenote Mia Van Weddingen – De Bie nam de fakkel over.
 

EXPONENTIËLE GROEI

Mia was vastbesloten om het levenswerk van haar man verder te zetten. De zes vestigingen (in Gent, Roeselare, Hasselt, Brugge, Brussel en Oostende) die haar man had geopend waren slechts het begin. De volgende 24 jaar breidde ze het AVA-netwerk verder uit met 44 extra winkels. Een groei van formaat.
 

NIEUWE ACCENTEN

In 2007 startten ook zoon Koen en dochter Fay Van Weddingen in het familiebedrijf. Enkele jaren later volgde hun jongste broer Frank. En ook deze generatie van Weddingen is vastbesloten om hun eigen accenten te zetten in dit AVA-verhaal. Vandaag wordt een groot team van enthousiaste medewerkers aangestuurd door de familie Van Weddingen en een sterk managementteam.
 

 

 

AVA in enkele cijfers
 

 • 15.000 verschillende artikelen per winkel
 • 550 werknemers
 • Meer dan 50 winkels in België en Luxemburg
 • Logistiek magazijn met een oppervlakte van 10.000 m²
 • Eigen productie van tafelbekleding zoals tafelrollen en servetten.
 • Meer dan 45.000 m² winkelruimte
 • Meer dan 5.000 professionele klanten die rechtsreeks worden beleverd via AVA Pro
 • Export naar 7 landen, goed voor 50% van eigen productie

 
 

 

 

 

Onze organisatie
 

 • In AVA manufacturing, onze productieafdeling in Temse, worden elke dag met de grootste zorg servetten, tafellopers, tafelrollen placemats ontworpen en geproduceerd.
 • Die producten worden samen met de rest van het AVA-assortiment in ons logistiek magazijn in Sint-Niklaas verzameld. Van daaruit worden ze door AVA Logistics correct en tijdig gedistribueerd naar onze winkels en de AVA Pro-klanten.
 • Het AVA PRO-team reist continu België en Luxemburg rond om rechtstreeks aan onze zakelijke klanten voelbaar te maken waar AVA voor staat.
 • Inkoop, de financiële afdeling, de marketing, Facility,  IT en het HR-beleid worden centraal vanuit het AVA Hoofdkantoor in Temse beheerd. Hier bouwt elke afdeling met haar eigen expertise mee aan een nog beter en mooier AVA, vandaag en morgen.