herfstdecoratie om zelf te knutselen

Om zelf te maken

Herfstdecoratie

herfstdecoratie om zelf te knutselen

Om zelf te maken

Herfstdecoratie

Herfstdecoratie
om zelf te maken

 

Het is herfst, de blaadjes vallen van de bomen. Binnen maken we het knus en gezellig met leuke herfstdecoratie. En die hoef je niet altijd zelf te kopen. Ga zelf creatief aan de slag samen met de kinderen en vouw herfstbladeren met een blad papier. Of maak een pompoen met een servet. En voor extra sfeer aan tafel, vouw je een servet in de vorm van een herfstblad. Gebruik voor je DIY warme herfstkleuren zoals rood, geel en oranje. Kies hier een DIY uit voor de herfst of maak ze allemaal. Zo creëer je een echte herfststemming bij je thuis. Bij AVA vind je alles om zelf je herfstdecoratie te maken.

Herfstbladeren vouwen

met een blad papier
 

Met gekleurd tekenpapier, lijm en schaar maak je schattige herfstbladeren. Leuk om te maken samen met je kinderen op een regendag. Kies bij AVA vouwpapier of tekenpapier uit. Op de foto zie je herfstbladeren die gevouwen zijn met gekleurd tekenpapier. Ga voor de typische herfstkleuren, vouw de tekenbladen in een herfstblad en leg ze op de tafel of op de kast.

Esdoornblad
met een servet

 

Om meteen sfeer aan tafel te brengen kies je om te beginnen servetten uit. Kies voor servetten in warme  herfsttinten: oranje, donkergroen of een servet met een herfstmotief. Er bestaat een waaier van mogelijkheden om van een servet een herfstblad te maken. Op de foto zie je een esdoornblad, maar ook een eikenblad of andere herfstbladeren zijn mogelijk.

Bij AVA vind je servetten in alle kleuren en ook met motiefjes. Je vindt zeker en vast een servet die perfect bij je interieur past. Kies eventueel ook nog bijpassende tafelbekleding uit: tafelrollen en tafellopers die helemaal matchen met de servetten.

 

Pompoenen
met een wc-rol en een servet

 

Als je denkt aan herfst en Halloween, dan denk je spontaan aan pompoenen. Warme pompoensoep, pompoenen voor de deur en waarom geen zelfgemaakte pompoen voor op de kast of tafel. Met een wc-rol en een servet maak je in een handomdraai een decoratieve pompoen. Rol de wc-rol een beetje af en dan weer op zodat je een bolle pompoenvorm krijgt. Wikkel de servet eromheen en stop ze bovenaan in het wc-rolletje. Voeg er nog extra deco aan toe zoals kaneelstokjes en doe er een lintje om. Je vindt bij AVA de servetten en de decoratie. Kies uit en veel plezier! 

 

Een decoratieve krans

vol herfstversiering

 

Een metalen ring, lint, touw, lijm en wat leuke herfstdeco en jij bent vertrokken om deze herfstkrans te maken. Neem de metalen ring en wikkel het touw er deels rond. Werk het touw verder af met een smal lint in een frisse herfstkleur. Als je dat wil, maak je nog een strikje met het touw of lint. Daarna is het tijd om je herfstdeco toe te voegen. Kies wat houten schijfjes, dennenappeltjes en paddenstoelen uit en lijm ze vast met Velpon of een lijmpistool. Even laten drogen en klaar om op te hangen!

Herfstige bladeren

op glazen bokaaltjes


Om deze bokaaltjes te maken, ga je aan de slag met servetten, bokaaltjes, Decopatch-lijm en een penseel. Strijk de bokaaltjes in met een laagje Decopatch-lijm en kleef er dunne stukjes van het servet op. Kies servetten uit met een leuke herfstprint of -kleur, zo creëer je een herfstig tafereel op je bokaaltjes. Laat het resultaat even drogen en werk ze dan volledig af met een beige lint en wat leuke herfstversiering naar keuze.

Tip: stop een kaars of theelichtje in de bokaaltjes, dat zorgt voor een gezellig warme gloed.