De leukste Kerstdecoratie maak je zelf! 

Buiten is het guur en koud, dus maak het extra gezellig in huis met zelfgemaakte kerstdecoratie. Ontdek hieronder knutselideetjes om het meteen warm van te krijgen. Inspireer je en ga creatief aan de slag tijdens deze gure winterdagen. Veel plezier!

 

Gepersonaliseerd feestporselein

 

Versier een kopje met een persoonlijke boodschap of een leuke tekening. Met deze Winter Star Set maak je een heel persoonlijk cadeau. De feestset bestaat uit 1 porseleinen kopje en 2 stiften om te tekenen op porselein.

 
 

Maak je eigen kerstballen

 

Origineel en gemakkelijk! Kies een paar plexi ballen uit en vul ze met glitters, watten, nepsneeuw, sterretjes, pareltjes en zelfs snoepjes. Zo heb je keer op een keer een originele kerstbal. Als je voor familie en vrienden een klein cadeautje voorziet, stop het mee in de kerstbal. Dat is een een heel persoonlijke manier om je cadeautje af te geven. 

 

Houten kerstbomen en rendieren knutselen

 

Breng je interieur helemaal in kerstsfeer met houten kerstboompjes en rendieren. In je AVA-winkel vind je complete knutselsets om eenvoudig houten figuurtjes te maken. 

Zo ga je aan de slag:

  • Kleur de figuurtjes naar eigen smaak met Chalky verf, spuitverf of andere materialen.
  • Decoreer met parels, epoxy knoppen, stickers, lintjes... Je vind alles in je AVA winkel.
  • Monteer alle deeltjes in elkaar en je hebt heel originele kerstdecoratie.
 

Creatief met beton

 

Maak zelf de mooiste theelichtjes in beton. Heel eenvoudig om te maken, superorigineel om te decoreren! Je hoeft enkel het beton te mengen met water. Daarna giet je het mengsel in je gietvorm en laat je het 2 dagen uitdrogen. Daarna decoreer je het naar eigen smaak met parels, verf, lint,...  In dit voorbeeld gebruikten we de spuitbus met roze krijtverf met daarover een matte finish, rond de theelichtjes zitten parels en het geheel is afgewerkt met een siertouw. Je vind alles in je AVA winkel!

Creatief met spuitverf

 

In een handomdraai tover je de mooiste creaties tevoorschijn. Met de de colorsprays leg je een zilver-, brons- of goudkleurig laagje aan verschillende letters, cijfers of andere figuren. Je kunt er ook dennenappels of andere voorwerpen mee versieren, de metallic verf blijft ook perfect zitten op metalen voorwerpen. Of ga creatief aan de slag met Décopatch, ideaal om figuurtjes, letters en cijfers in een feestelijk jasje te steken. Ontdek hier mee over Décopatch. Inspireer je en creëer!