tips nieuwjaarsbrief

voor je nieuw-

jaarsbrief

Tips

& tricks

tips nieuwjaarsbrief

voor je nieuw-

jaarsbrief

Tips

& tricks

Tips voor je nieuwjaarsbrief

Zo lees je 'm met trots voor

 
 
Elk jaar op 1 januari is het zo ver, dan smelten je meter en peter helemaal weg bij de liefste nieuwjaarswensen van hun kleine kapoen. Een traditie om in ere te houden. Vaak schrijf je zo'n nieuwjaarsbrief vooraf op school, maar het is nog veel leuker om er zelf thuis meerdere te maken. Ontdek hier enkele tips om je nieuwjaarsbrief te maken en lees hem vervolgens met trots voor aan je liefste meter en peter.

Tip 1: schrijf zo persoonlijk mogelijk

 

Je kiest zelf wat je in je brief schrijft, je bent vrij om je brief zo persoonlijk te maken als je dat zelf wil. Denk dus even goed na voor wie je schrijft. Schrijf je voor je gekke peter die maar al te graag mopjes vertelt, stop er dan gerust wat humor in hier en daar. Schrijf je voor je meter die helemaal weg is van Kerst, laat de clichés dan maar komen. Hoe persoonlijker je aanpak, hoe meer punten je zal scoren met je brief.

Tip 2: schrijf zoals je spreekt

 

Houd er rekening mee dat je de brief zal voorlezen. Vermijd te formele schrijftaal en gebruik gerust wat meer spreektaal hier en daar. Je zal ondervinden dat het voorlezen zo veel vlotter en spontaner gaat.

nieuwjaarsbrief schrijven
nieuwjaarsbrief lezen
 

Tip 3: gebruik een quote of versje

 

Zowel vooraan op je brief als binnenin is meestal tekst te lezen. Wanneer je van start gaat met een blanco blad, is het erg leuk om zelf nog een bijpassende quote te verzinnen bij de tekening op de voorkant. Afhankelijk van de plek die je hebt binnenin je brief, schrijf je zelf een korte of langere tekst. 

Tip bij weinig plek in de brief: zoek of verzin een leuk versje of gedichtje, typ of schrijf het op een stukje papier en kleef het in je brief.

 

Tip 4: laat je brief even rusten

 

Nadat je de tekst geschreven of getypt hebt, laat je 'm even rusten. Daarna lees je de tekst nog eens na op foutjes of onduidelijkheden. Verbeter de brief nog indien nodig, want achteraf merk je veel sneller foutjes op en besef je ook beter waar je brief misschien wat stroef leest.

Tip 5: oefening baart kunst

 

Een nieuwjaarsbrief voorlezen is een soort voordracht. Om ervoor te zorgen dat dit vlot verloopt, is het slim om de tekst al een aantal keer luidop voor te lezen vooraf. Door te oefenen weet je ook meteen of je nog ergens over struikelt. 

Voorbeelden ter inspiratie


Nu je tekst op punt staat, heb je nog een omslag nodig om je nieuwjaarsbrief compleet te maken. Ga aan de slag met glitters, verf, tape, strikken, linten, stickers, vilt, schaar, lijm, noem maar op. Laat je creativiteit de vrije loop en maak er een pareltje van.

zelfgemaakte nieuwjaarsbrief
nieuwjaarsbrief maken
nieuwjaarsbrief in envelop met touw en versiering

Personaliseer je nieuwjaarsbrief met Mijn ontwerp

 

In de online editor van Mijn ontwerp kies je uit allerlei designs voor je nieuwjaarskaarten of -brieven. Selecteer je favoriete design en werk het verder af naar je eigen smaak: upload foto's en voeg een zelfgeschreven tekst, een citaat of gedichtje toe.

  • Sierlijke rode nieuwjaarskaart Happy New Year in goudfolie
    MIJN ONTWERP
    Sierlijke rode nieuwjaarskaart Happy New Year in goudfolie

    Bekijk product
  • Leuke nieuwjaarskaarten met blauwe krans en foto
    MIJN ONTWERP
    Leuke nieuwjaarskaarten met blauwe krans en foto

    Bekijk product
  • Enkele leuke nieuwjaarskaarten 'Joy' met foto's en sterren
    MIJN ONTWERP
    Enkele leuke nieuwjaarskaarten 'Joy' met foto's en sterren

    Bekijk product