Over AVA

De activiteiten van AVA

De wortels van AVA liggen bij de papierwaren, nu 60 jaar later dekt deze term de lading niet meer. Vandaag bestaat ons assortiment uit tafelbekleding, seizoen decoratie, party materiaal, school- en kantoormateriaal, doopartikelen, hobby producten en verpakkingsmateriaal van diepvriesdozen tot verhuisdozen. 15.000 verschillende artikelen zijn er aanwezig in elk van onze 50 winkels verspreid over België en Luxemburg.

De tafelbekleding maken we van oudsher in onze productie te Temse en deze wordt ook naar het buitenland geëxporteerd. Iedereen kan kiezen uit een breed gamma en laat zich graag door AVA inspireren. De vertegenwoordigers van AVA PRO bezoeken alle professionele klanten.

over-ava

60 jaar geleden …

Eerste winkel

De oprichter van de eerste AVA-winkel was Armand Van Weddingen, beter bekend als ‘Armand Van Antwerpen’ waarvoor de initialen AVA staan. Deze eerste winkel opende in 1956 zijn deuren in de Brederodestraat in Antwerpen. Vervolgens werd de winkel verdergezet door Henri en Yvonne Van Weddingen die deze winkel sterk lieten uitbreiden.

De ambitie van hun zoon Eric lag aan de basis van de expansie van AVA, de stap naar meerdere vestigingen werd gezet en een hoofdkantoor in Temse werd aangekocht. De productie en burelen zijn daar tot op vandaag in ondergebracht. In 1992 sloeg echter het noodlot toe en kwam Eric door een ongeval om het leven. Op dit moment waren er 6 winkels (Gent, Roeselare, Hasselt en Brugge, Brussel en Oostende).

Zijn echtgenote Mia Van Weddingen – De Bie nam zijn rol over en breidde het AVA-netwerk verder uit. In 2007 starten zoon en dochter Koen en Fay Van Weddingen in het bedrijf en enkele jaren later voegt hun jongste broer Frank Van Weddingen zich ook bij hen. Een groot team van enthousiaste medewerkers wordt vandaag aangestuurd door de familie en directie.

AVA, al 60 jaar alles om het te maken.
antwerpen_032015_heropening

Onze organisatie

Het hoofdkantoor van AVA bevindt zich in Temse vlak bij de E17. Ook onze productieafdeling AVA Manufacturing is er gevestigd. Hier worden met de grootste zorg servetten, placemats, tafellopers en tafelrollen ontwikkeld.
AVA Logistics, ons logistieke magazijn van 10.000 m², is gelegen in Sint-Niklaas. Van daaruit worden de 50 AVA-winkels én de professionele klanten van AVA PRO beleverd.

AVA_hoofdkantoorAVA_logistics

AVA in enkele cijfers

  • 15.000 verschillende artikelen per winkel
  • 550 werknemers
  • 50 winkels in België en Luxemburg
  • een logistiek magazijn met een oppervlakte van 10.000 m²
  • een productie van 10.000m²
  • meer dan 45.000 m² winkelruimte
  • meer dan 5.000 professionele klanten die rechtsreeks worden beleverd via AVA Pro
  • export naar 7 landen, goed voor 50% van eigen productie