Knutselen tijdens de herfst – Haal de herfstkleuren naar binnen

Geplaatst op door AVA

knutselen herfst - knutselen met herfstbladeren tips

Het herfstseizoen is één grote kleurenpracht. De blaadjes aan de bomen krijgen de mooiste kleuren en ook de herfstvruchten zorgen voor de mooie, warme tinten. Met onze knutseltips voor de herfst haal je die gezellige herfstsfeer zo naar binnen.

De natuur biedt je heel wat knutselmateriaal waar je zelf de leukste dingen mee kan maken. Met herfstbladeren kan je de leukste figuren knutselen, met enkele takken en bladeren (of gekleurd papier) kan je een originele ‘herfstboom’ maken of je kan een gezellige herfstlampion maken.

De leukste knutseltips voor het herfstseizoen

De zomer ligt (jammer genoeg) achter ons en de dagen worden ook weer wat korter. Het spelen in het zonnetje maakt plaats voor leuke knutseltijd met het hele gezin. AVA bezorgt je alvast wat inspiratie & leuke knutseltips.

Figuren, slingers & mobielen knutselen met herfstbladeren

Trek naar het bos, verzamel de mooiste bladeren en ga aan de slag! Herfstbladeren zijn zo veelzijdig dat je er echt alles mee kan doen: met wat lijm en papier kan je met de mooiste bladeren allerlei figuren maken, van eekhoorns tot uilen. Je tekent best vooraf de contouren van de gewenste figuur op het papier waarna de kids met de verschillende bladeren de figuur kunnen opvullen. Met wat waterverf kunnen ze de figuur achteraf nog extra versieren.

herfst knutselen - zelf een mobiel met herfstbladeren makenMet de herfstbladeren kan je trouwens ook een mooie slinger of mobiel maken. De leukste bladeren en herfstvruchten zorgen voor een leuke slinger en brengen de warme herfstkleuren naar binnen. De bladeren laat je bij voorkeur even drogen tussen een telefoonboek. Voorts heb je een stevige naald nodig en een stuk draad of touw van een lengte naar wens. Prik met de naald gaatjes doorheen de gedroogde bladeren en vruchten en hang de slinger op een leuke plek.

Voor de mobiel kan je gebruik maken van een tak waaraan je met touwtjes wat gedroogde bladeren en eventueel wat herfstvruchten zoals dennenappels en kastanjes bevestigt.

herfst knutselen - zelf een herfstboom maken

Zelf een herfstboom knutselen

De paasboom kennen we al maar kende je ook de herfstboom al ? Met enkele leuke takken, gedroogde bladeren of zelfgemaakte bladeren en een knappe vaas kan je zelf een toffe herfstboom maken. Je kan namelijk zelf blaadjes maken door verschillende vormen uit papier te knippen en de kids deze te laten schilderen in herfstkleuren. Maar je kan uiteraard ook met gedroogde bladeren werken.

Neem een tak en bevestig de blaadjes met plakband of ijzerdraad aan de takken. Wissel voldoende af met de kleuren zodat je herfstboom net echt lijkt. Plaats de takken vervolgens in een leuke vaas en klaar!

Een gezellige sfeer dankzij een zelfgemaakte lampion

herfst knutselen - zelf een lampion makenOns laatste knutselidee brengt letterlijk en figuurlijk de herfstsfeer naar binnen. Ga op zoek naar één of meerdere bokalen en verzamel de mooiste bladeren met de leukste kleuren. Neem een borstel en bedek de buitenkant van de bokaal met knutsellijm door de bokaal te ‘verven’ met de lijm. Vervolgens kan je de gedroogde bladeren erop plakken. Bedek vervolgens met een extra laag lijm.

De bokaal kan je opvullen met een bodempje zand waarop je een theelichtje plaatst. Ongelukjes vermijden? Kies dan voor LED theelichtjes zodat er geen kans op brandgevaar is. Maak meerdere lampionnen en verspreid ze doorheen je huis voor de gezelligste sfeer !

Veel plezier met het herfstknutselen! Al het knutselmateriaal voor bovenstaande knutseltips vind je ofwel in de natuur ofwel in één van onze AVA-winkels.

2 Reacties op Knutselen tijdens de herfst – Haal de herfstkleuren naar binnen

 1. Valere schrijft:

  Ik ben bij jullie in schelle geweest metde vraag naar kunstbladeren. Antwoord niets bij ond en nu zie ik opjullie sitekunstbladeren waarmee molentjes gemaakt zijn. Mijn vraag
  Hebben jullie kunt bladeren.

  • Evelyne Paniez schrijft:

   Beste Valere,

   Kunststof herfstbladeren hebben we inderdaad momenteel niet in de AVA-winkel liggen. Dit is een artikel uit ons najaarsassortiment, eind augustus zal dit terug beschikbaar zijn. Op dit moment is ons lente assortiment in de winkels en zal je naast kunststof bloemen nog vele andere fleurige producten terugvinden.

   Groeten,
   Evelyne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *