Verhuizen als een pro!

Je hele hebben en houden inpakken: het lijkt een hele opgave. Naast sterke verhuizers kan je vast ook wel wat sterke verhuistips gebruiken. Wist je bijvoorbeeld dat je de trommel van je wasmachine moet vastzetten met transportbouten? Ontdek al onze verhuistips en kom meteen te weten welk verhuismateriaal je bij AVA vindt!  

Bij AVA brengen we alles graag tot een geslaagd einde, ook jouw verhuis! Daarom werkten we een stappenplan uit: in 10 stappen ben je gesetteld in je nieuwe nest! Klaar? Hier gaan we!

Tip 1: Een goede voorbereiding.

Een goede voorbereiding is het halve werk! Probeer hectische situaties, waarbij je op de verhuisdag nog op zoek moet naar verhuisdozen, te vermijden. Zorg dat je al het nodige materiaal in huis hebt en begin enkele weken op voorhand al met inpakken. Door elke dag enkele dozen te vullen, verlicht je het werk en kan je op de grote dag alles meteen in de vrachtwagen zetten!

Tip 2: Het juiste materiaal.

Om een klus tot een goed einde te brengen, heb je het juiste materiaal nodig. In het geval van een verhuis betekent dit dat je nood hebt aan stevige (en zelfsluitende) dozen, inpak- en opvulmateriaal, stevige tape, enzovoort.

Tip 3: Stel een checklist op.

Tijdens het vullen van je (opberg)dozen is een checklist uitermate handig. Maak een lijstje op van je spullen per kast of per kamer. Zo kan je afvinken wat in dozen zit en ben je er zeker van dat je niets vergeten bent. Maak eventueel gebruik van codes of nummers om dozen te markeren. Zoek je iets? Neem er dan je checklist bij. Zo weet je meteen in welke doos je moet zoeken!

Tip 4: Dozen logisch vullen.

Je kartonnen dozen op logische wijze vullen, zorgt ervoor dat het uitpakken een stuk vlotter verloopt. Noteer de inhoud van de dozen en pak ze in per kast of per ruimte. Zo komt de doos meteen op de juiste plek terecht in je nieuwe woonst. Op de AVA-verhuisdozen kan je aan de zijkant vermelden wat de inhoud is en voor welke kamer ze bestemd zijn.

Tip 5: Maar vooral slim vullen.

Al je spullen netjes in verhuisdozen krijgen, kan een heuse puzzel worden. Tracht toch om zoveel mogelijk spullen in een doos te stoppen – zonder te overdrijven. Op die manier zitten je spullen vast(er), waardoor ze beter bestand zijn tegen schokken.

Tip 6: Opvullen en beschermen...

Krantenpapier is goed opvulmateriaal, maar wil je zekerheid? Kies dan voor noppenfolie en piepschuimvlokken om breekbaar materiaal te beschermen. Rugzakken, valiezen en sporttassen te verhuizen? Die vul je eerst netjes op.

Tip 7: Kledij en archief.

Twee dingen mag je niet zomaar in een zak of doos gooien: kleding en belangrijke documenten. Voorzie daarom garderobedozen en archiefdozen om alles netjes te verhuizen. Extra handig: oude documenten kan je achteraf in dezelfde archiefdozen bewaren.

Tip 8: Dringend of niet.

Dingen die je meteen weer nodig hebt, verpak je het beste samen, zodat je er altijd meteen aan kunt. Denk aan belangrijke medicijnen en huisraad, maar ook aan ondergoed en wasproducten. Na een lange verhuisdag zal je immers snakken naar een frisse douche! Minder dringende zaken kunnen wat langer in de verhuisdozen blijven.

Tip 9: Bescherm je elektronica.

De beste manier om elektronica te vervoeren, is die items verpakken in noppenfolie en in hun originele doos. Heb je de originele doos niet meer? Wikkel je toestellen dan in noppenfolie (‘bubble film’) en plaats ze in een doos met piepschuimvlokken.

Tip 10: De verhuiswagen.

Afhankelijk van de grootte van je inboedel ga je op zoek naar een geschikte verhuiswagen. Je eigen wagen is allicht te klein, waardoor je heel wat tripjes zal moeten maken. Niet ecologisch en niet goedkoop! Ga dus op zoek naar een bestelwagen of zelfs vrachtwagen die groot genoeg is om alles in één keer te vervoeren. Zo hoef je maar één keer te rijden en verloopt de verhuis een stuk sneller.

 

Inpakken en verhuizen