Met deze Ananas uit servetten
zet jij een ware blikvanger op tafel
Prachtige servetten op je bord, in je wijnglas of rond je bestek: ze geven meteen kleur en extra sfeer aan je feesttafel. Maar mag het nog wat exclusiever, origineler en feestelijker zijn? En heb je intussen de smaak van het servet-vouwen goed te pakken? Probeer dan zeker deze Ananas uit en creëer een echte blikvanger op je tafel. Een prachtig staaltje kunstzinnige originaliteit dat niet onopgemerkt blijft. Een must-try als je een feestje organiseert voor grotere groepen. Vergeet bloemen of vazen en zet deze Ananas in het midden van je feest- of buffettafel.
TIP: De Ananas is de ultieme sfeermaker op elk kerstdiner. Met groen getinte servetten tover je met deze vouwtechniek een prachtige papieren kerstboom op tafel. Ho ho ho. Voel je de Christmas Spirit al?
s text
Benodigdheden
- 35 GALA-servetten van 40x40 cm in een kleur naar keuze
- 35 GALA-servetten van 40x40 cm in een kleur naar keuze
- Nietjesmachine
- Kommetje (mozaïek)
Stap 1:
Leg het servet in de helft gevouwen voor je neer.
Stap 2:
Vouw het servet tot een driehoek.
Stap 3:
Vouw de rechterhoek naar beneden tot op de middellijn van de driehoek.
Stap 4:
Vouw de linkerhoek naar beneden.
Stap 5:
Draai het servet om en vouw de onderliggende hoeken naar boven.
Stap 6:
Plooi de linkeronderhoek op de rechteronderhoek. Dit is de basis van de blaadjes.
Stap 7:
Neem ongeveer 11 geplooide blaadjes, draai ze om en niet de binnenkant van servet 1 aan servet 2 enz. Draai dan het geheel om en plaats dit in het kommetje, zodat het een rondje vormt.
Stap 8:
Bouw de ananas op door de blaadjes in elkaar te ritsen (door de beentjes in de gleufjes over de geniete kanten te plaatsen). Naarmate je opbouwt, verminder je het aantal blaadjes.
Stap 9:
Voor een piekfijn resultaat werk je het best in kleurlagen.