Pret met
water!
Waterpret
 

 

Het zonnetje schijnt, het is lekker warm en iedereen loopt er heerlijk zomers gekleed bij! En terwijl de ouders buiten in de tuin of heerlijk op een terrasje zitten te genieten, spelen de kinderen buiten.

Met de nodige fantasie en creativiteit, zo eigen aan onze kleine speelvogels, zijn de mogelijkheden bijna eindeloos: spelen met krijt, in bomen klimmen, hinkelen of waterspelletjes, het kan allemaal. Bij Ava hebben we alle materialen en speelgoed waarmee je kinderen zich buiten helemaal kunnen uitleven.

 

Waterspelletjes om lekker af te koelen

In België kan de temperatuur in de zomer hoog oplopen, en dan zijn waterspelletjes ideaal om af te koelen! Laat je inspireren door onderstaande voorbeelden:

  • Waterballonnen en waterpistolen: waterpret zonder waterballonnen en waterpistolen is geen echte waterpret! Deze twee klassiekers kunnen gewoonweg niet ontbreken. Verzamel je vriendjes, trek naar een speeltuin of een bos in de buurt en leef je helemaal uit.
  • Estafette en hindernissenparcours: een estafette en hindernissenparcours worden pas echt leuk met water! Zet bijvoorbeeld twee volle emmers en twee lege emmers tegenover elkaar. Twee teams nemen het vervolgens tegen elkaar op: elk team moet een kleine beker vullen, die op zijn kop zetten of tussen de benen nemen en op die manier de andere emmer vullen.

 

 
Waterpret

Zelf aan de slag: de waterzak!

Ben je creatief en een beetje handig? De waterzak is het ideale alternatief voor een zwembad, en het is bovendien een stuk veiliger. Een waterzak is eigenlijk gewoon een grote plastic zak, gevuld met water. Je kinderen leven zich er gegarandeerd helemaal in uit. Ze kunnen erop springen en eraf glijden, en het zorgt voor de nodige verkoeling.

Een waterzak maken is erg eenvoudig: vouw een grote plastic zak dubbel, plak de drie open zijden dicht met stevige tape, en vul met water! Let er wel op dat het plastic dik en stevig genoeg is, net als de tape die je voorziet. Snel aan de slag ermee, plezier gegarandeerd!