Clipboard01

Heerlijk winter cocoonen

Nog heel even en koning winter staat weer voor de deur. Buiten wordt het dan wel koud en guur, maar binnen maakt u het des te gezelliger.

Of met andere woorden: tijd om heerlijk te cocoonen in die knusse zetel met zachte kussentjes en warme plaids. Zet de verwarming aan, vlei jezelf neer in de zetel en geniet van een lekkere tas chocolademelk met slagroom.

Maar cocoonen is meer dan enkel luieren in de zetel. Tijdens de
donkere en koude wintermaanden genieten we immers nog het meest
van het gezelschap van vrienden en familie.

Nodig dus jouw beste vrienden en familie uit en geniet samen met hen van de gezelligste tijd van het jaar. Zet meteen ook de glühwein klaar want die mag deze tijd van het jaar zeker niet ontbreken.

Inspiratie voor de perfect gedekte kersttafel

Tijdens de kerstdagen maken we het graag gezellig met een mix van prachtige tafelbekleding, decoratieve linten en servetten en prachtige kaarsen al dan niet met motief en glitters

In uw AVA winkel in de buurt vind je een impressie van zoveel relevante tafeldecoratie voor de kerstperiode. Kom eens lang en maak van kerstmis 2013 een onvergetelijke ervaring!

Glühwein brengt mensen samen tijdens winteravonden

Glühwein kan de perfecte afsluiter zijn van een winterdiner of kerstmarkt maar ook talrijke verenigingen brengen wat geld in het laatje door de verkoop van glühwein. Het recept om zelf glühwein te maken is bijzonder eenvoudig.

Probeer het gerust zelf en maak zeker gebruik van de warme drankbekers van AVA.

Glühwein

  • Een hele fles rode wijn
  • 1 kaneelstokje
  • Schil van citroen of sinaasappel
  • Enkele kruidnagels
  • Steranijs

Bereiding:
Verwarm de rode wijn met kruidnagel, steranijs en citroen of sinaasappelschillen. Naargelang de smaak van de wijn voegt u tijdens het bereiden suiker toe tot de wijn zoet genoeg is. Werk af met decoratie van appelsien- of citroenschil.

Wist je dat?
Wist je dat glühwein niet mag koken? Tijdens de bereiding mag de glühwein nooit warmer worden dan 70°C omdat anders de alcohol in de wijn gaat verdampen. Een standaard, zelfbereide glühwein heeft een alcoholpercentage van ongeveer 13%. AVA biedt een ruim assortiment warme drankbekers aan. Dit gaat van schnapsglazen tot wijnglazen.

Een leuke strik maken

Er is niets zo leuk dan vouwen en plakken om de kerstsfeer te creëren die jij wilt. Wij helpen je een handje met een eenvoudige striktip waarmee je in een handomdraai een leuke strik maakt. Maak ze om de cadeautjes op te vrolijken of als decoratie voor tijdens het kerstdiner


1. Knip 3 stukjes lint van 10cm schuin af


2. Leg ze op elkaar volgens de tekening en bind het geheel met een lintje


3. Herhaal het geheel nog een maal maar nu met stukjes lint van 15cm


4. Bind de kleine strik op de grote strik. Je hebt nu een afgewerkte strik.

bron: www.strikinfo.nl