Valentijn 2016

Tips voor tortelduifjes

 
Voor de een is het pure kitsch, voor de ander een jaarlijks terugkerende ode aan de liefde: valentijn blijft de gemoederen beroeren. En maar goed ook, want wat ons betreft is 14 februari de ideale datum om je geliefde – al dan niet letterlijk – in de bloemetjes te zetten en even stil te staan bij de dingen die jullie elke dag opnieuw als vanzelfsprekend ervaren, terwijl ze dat niet altijd zijn. Tips voor tortelduifjes: hier komen ze!

Hartjes op de tafel

Dit jaar valt 14 februari op een zondag. En wie zondag zegt, zegt: uitgebreid ontbijten. Maak dus werk van een gevarieerd ontbijt en vergeet niet om de tafel te versieren – al is ontbijt op bed natuurlijk ook een optie. Heb je rode servetten in huis? Perfect, want die kun je makkelijk zelf omvouwen tot hartjes. Strooi nog wat rozenblaadjes over je mooi gesteven witte tafellaken, en de toon is alvast gezet voor een op-en-top romantische dag.

 


 


Valentijn in huis: let’s go all the way

De nuchtere zielen onder ons laten deze tip misschien maar beter links liggen. Maar voor wie houdt van een streepje kitsch, is valentijn het excuus bij uitstek om je helemaal te laten gaan met valentijnsdecoratie. Kaarsjes zijn uiteraard een must, maar verder kun je je ook creatief uitleven met verschillende papiersoorten en zo zelf allerlei interieurelementen creëren: van hartjesslingers tot vederlichte valentijnspluimen. Kortom, haal die hobbydoos boven en laat je verbeelding de vrije loop! Of laat je inspireren door deze verrassende knutselideetjes van AVA.

Nog een laatste tip. Heb je geen vaatwasmachine in huis of gewoon geen zin in afwassen, na jullie intieme valentijnsdiner-bij-kaarslicht? Ga dan voor ons partyservies of wegwerpbestek. Voor een keertje mag je het jezelf best eens makkelijk maken.

Zeg het met … een kleurstift

Koppels die al enkele jaren samen zijn, spreken hun liefde voor elkaar vaak niet meer uit. Maar soms hoef je de woorden niet per se uit te spreken, en is schrijven een minstens even attent gebaar. ‘Ik zie je graag’ op een kaartje schrijven? Dat kan. Maar als je écht origineel uit de hoek wil komen, schrijf je de woorden met speciaal daarvoor bestemde kleurstiften op de badkamerspiegel. Zo verras je je geliefde al meteen na het ontwaken.

Tip: schrijf een liefdevolle boodschap op verschillende briefjes, die je verstopt in de jas, auto of agenda van je partner. Verrassing en blijdschap gegarandeerd!