horeca-nlKunststof verpakkingen: verpakkingsmateriaal uit PLA of suikerriet

Verpakkingsmateriaal bestaat er in heel veel verschillende uitvoeringen. Zo heb je bijvoorbeeld PLA en de milieubewuste verpakkingen vervaardigd uit suikerriet. De ene uitvoering is niet noodzakelijk beter dan de andere, alles hangt af van je eigen voorkeur.

Verpakkingsmateriaal PLA

Verpakkingen uit PLA zijn veilig en schoon voor het milieu. Bij de productie ervan wordt gebruik gemaakt van zonne-energie en komen er geen fossiele brandstoffen aan te pas. Zo draagt het gebruik van PLA-bekers bij aan het reduceren van CO2-uitstoot. Om niet te zeggen dat ze CO2-neutraal zijn aangezien ze ook gemaakt zijn uit hernieuwbaar plantaardig materiaal, met name maiszetmeel.

Verpakkingsmateriaal uit suikerriet

Producten of verpakkingen vervaardigd uit suikerriet daarentegen zijn 100% afbreekbaar. Deze producten worden gemaakt uit een afvalstof die vrijkomt bij de productie van rietsuiker. Het “suikerriet” assortiment is erg uitgebreid en bestaat uit: borden, schaaltjes, bekertjes en bestek.

Naast de hierboven vernoemde verpakkingsmaterialen vind je in het assortiment van AVA ook frietbakjes, soeppotten, microgolfbakjes en diepvriesdozen.