Herfst
Herfst decoratie en knutselen
Knutselen
Knutselen

Het is weer herfst. De bladeren vallen van de bomen, het wordt weer wat kouder dus binnen mag het ook weer wat gezelliger. De ideale manier om dat te doen? Met herfstdecoratie natuurlijk!
Om je gedachten alvast te verwarmen en je meteen wat inspiratie te bezorgen, hebben we enkele knutselideeën verzameld.

Herfstdecoratie knutselen met de kinderen

Herfst, dat betekent ook herfstvakantie. En dat het buiten regent, hoeft de pret niet te bederven. Maak heerlijk warme chocolademelk met wat marshmallows, kies een gezellig plekje in huis en ga samen met je oogappel(s) knutselen!

Kaarsen maken voor instant sfeer

Knutselen

Als er iets zorgt voor sfeer, dan zijn het kaarsen. Tijdens de
herfst – maar ook tijdens de winter – mogen kaarsen dus niet ontbreken in je interieur. Trek samen met de kinderen de natuur in en verzamel de mooiste bladeren, dennenappels, beukennootjes, kastanjes, enzovoort.

Zoek een leuke glazen vaas en vul deze op. Op de bodem kan je bijvoorbeeld tafkjes of raffia gebruiken. Daarboven een laag met dennenappels of bladeren en afwerken doe je door wat beukennootjes of kastanjes rond te strooien. Let er wel op dat de vlam van je kaars niet in contact kan komen met de takjes of bladeren.

Knutselen
Knutselen

Je kan het ook wat eenvoudiger aanpakken door je mooiste bladeren – voor ze volledig droog zijn – rond een theelichthouder te wikkelen. Samenbinden kan met een mooi lintje, een touwtje of wat raffia.
Heb je nog wat mooie bladeren over? Laat deze dan volledig drogen tussen een boek en kader ze in met enkele schattige frames.

Foto’s kaarsen & fotokaders ter illustratie.Gelijkaardige producten zijn bij AVA verkrijgbaar.

Knutselen
Knutselen

Een herfstkrans maken voor binnen of buiten

Kransen horen onlosmakelijk bij het najaar. Ze stralen pure gezelligheid uit en hebben bijna iets feestelijks. Voorzien van een leuk lint en mooie bladeren/planten voegen ze meteen wat extra sfeer toe aan je voordeur of je interieur.

Bovendien zijn ze makkelijk te maken. Met wat spelden, bladeren en planten (mos bv.), een krans in piepschuim en een mooi lint kan je al beginnen!

  • 1Je start met je vorm in piepschuim.
  • 2Met je spelden kan je vervolgens de bladeren op de vorm
    prikken.
  • 3Eens de hele vorm bedekt is met bladeren, kan je nog wat typische herfstplantjes aan de krans hangen zoals
    dennenappels, besjes, of beukennootjes. Deze kan je met een touwtje bevestigen aan de krans.
  • 4Tot slot kan je met je mooiste lint een prachtige strik maken en zo meteen ook voor een lus zorgen waarmee je de krans kan ophangen.Je kan de krans nog extra versieren met raffia, veren, lintjes en ander decoratiemateriaal dat je in onze winkels kan vinden.En klaar! Tijd om je herstinterieur te decoreren!
Knutselen

Knutselen