Alles om
de lente
in huis te brengen

Bloemschikken met kunstbloemen

Bloemen brengen letterlijk en figuurlijk fleur in het leven. Jammer genoeg verwelken echte bloemen na verloop van tijd waarna het boeket in de vuilbak of op de composthoop verdwijnt.

Je kan echter de hele lente én zomer (en eventueel ook tijdens de winter en herfst) genieten van al die bloemenpracht met zelfgemaakte bloemstukken van kunstbloemen. Wij knutselden alvast enkele bloemstukjes in elkaar en genieten er nog dagelijks van! Knutsel je met ons mee?Zelf bloemstukken maken met onze knutseltips

Je eigen bloemstuk maken is helemaal niet zo moeilijk. Je benodigdheden bestaan uiteraard uit kunstbloemen en –planten en voorts komen volgende zaken steeds van pas:

  • Lint, touw en/of ijzerdraad
  • Oasis steekschuim of piepschuim
  • Lijm(pistool)
  • Potjes, vazen, letters, wasspelden, … kortom: alles waarop jij bloemen wilt bevestigen

Met bovenstaande zaken kan je vervolgens aan de slag.

Wil je een leuk bloemstuk maken om de feesttafel te versieren? Dan hebben wij ongetwijfeld een leuk idee!

Maak een heuse bloembol die je kan ophangen aan het plafond, aan het raam of aan de stoelleuningen. Je zelfgemaakte bloembol kan je uiteraard ook op een vaas of bloempot plaatsen voor een uniek effect!

Vooraleer je de Oasis in je vaas of schaal plaatst, moet je deze volledig onderdompelen in water zodat de hele blok vochtig is.

Pas wanneer de blok terug boven komt drijven, is deze klaar voor gebruik.

Bij AVA vind je de Oasis in blokken. Deze kan je dan wat bijsnijden om tot een bolvorm te komen. Gebruik je piepschuim? Dan zijn er geen speciale voorbereidingen vereist want deze kan je in bolvorm
verkrijgen en hoef je niet nat te maken.

bron fotomateriaal: www.fabdiy.com/diy-hanging-flower-ball/

Dan rest je nog om de bloembollen te verspreiden doorheen je huis om je interieur die frisse en fleurige toets te geven.

De mooiste boeketten vergaan nooit…

Met kunstbloemen en kunstplanten kan je jouw interieur een frisse toets geven waar je het hele jaar rond van kan genieten.

Een mooi bloemstuk voor de feesttafel, een bloemenslinger aan de tuindeur, kleine boeketjes op de vensterbank of verspreid doorheen het huis, een fleurig haarstukje of diadeem versierd met een bloem, …

Kom langs in één van onze winkels en ontdek ons ruim assortim Oasis steekschuim, piepschuim en uiteraard onze vele kunstbloemen en decoratiematerialen.