Met het juiste materiaal blijft je leerstof plakken

 

Plakken was nog nooit zo plezant

Op school hebben kinderen niet alleen heel wat verschillende soorten schrijfgerief, maar ook een indrukwekkende lijst knutselmaterialen nodig. Naast papierwaren en tekenmateriaal, mag ook het kleinere bureaumateriaal zoals een schaar en lijm natuurlijk niet ontbreken. Ze gebruiken het allemaal vaker dan je denkt! Bij AVA kun je terecht voor allerlei knip- en plakmaterialen, zoals:

  • scharen in verschillende groottes
  • plakband
  • papierlijm
  • universele hobbylijm
  • lijmstiften
  • lijmrollers
  • secondelijm
 


Meer dan knutselen

Knip- en plakmateriaal associeer je misschien vooral met knutselen. Zo leef je je met universele hobbylijm uit op allerhande knutselmaterialen: papier, stof, kurk, leer en nog veel meer. Maar ook thuis en op school kun je alle kanten uit met het juiste plakmateriaal. Hebben de losse bladen in je wiskundekaft de neiging om te ontsnappen? Voorkom dat de gaatjes scheuren door er verstevigingsringen op te plakken. Makkelijk! Of wil je de herinnering aan de vakantie levendig houden door je kiekjes aan je slaapkamermuur te bevestigen? Met onzichtbare plakband en postertape is dat klusje zo geklaard.

 


Knip- en plakmaterialen voor alle leeftijden

Je staat er misschien niet bij stil, maar knip- en plakmateriaal is leeftijdsgebonden. Kleuters op secondelijm loslaten is uiteraard echt geen goed idee. Geef hen bijvoorbeeld eerder een veilige lijmstift. Leuk extraatje: er bestaan ook gekleurde lijmstiften die niet alleen voor een vrolijke toets zorgen tijdens het knutselen, maar die ook nog eens praktisch zijn. Omdat ze een gekleurd spoor achterlaten, zie je perfect waar je gebleven bent en welke vlakken je eventueel nog met lijm moet insmeren. Maak het geheel af met een speciale kinderschaar die perfect in de peuterhand ligt. Met het juiste materiaal wordt knippen en plakken eens zo leuk!