Back to
school –¬†ontdek nu reeds het volledige back to school assortiment in onze winkels
Examens

Voor alle studenten en leerlingen die hun eigen schoolgerief willen kiezen, heeft AVA een enorme collectie aan kleuren, designs en laatste trends. Ontdek de stijl die bij jou past en je gaat met plezier naar de lessen! Je kan er van op aan dat je voor alle andere speciale benodigdheden ook bij AVA terecht kunt.

Back to school 2014

Alles om er een geslaagde eerste schooldag van te maken

Voor velen is de eerste schooldag een dag waar ze met gemengde gevoelens naar toe leven: enerzijds zie je al je klasgenoten weer terug, anderzijds is het ook de dag waarop de vakantie onherroepelijk achter je ligt.

Na die heerlijk lange luie zomerdagen, ben je dan wel weer helemaal uitgerust om een stevig in te vliegen!

Hoe dan ook, ga je liefst goed voorbereid weer naar school. Een toffe pennenzak, een handige agenda, persoonlijke etiketten en stoere kaften: bij AVA vind je alles wat je nodig hebt om er een geslaagd schooljaar van te maken onder 1 dak. Kies de stijl die bij jou past, en ga met plezier weer naar school!

Ontdek jouw stijl

Stoer, kleine sportfanaat of een kleine prinses? Ontdek jouw stijl bij Ava. Voor de romantische zielen hebben we bijvoorbeeld kaften met bloemen en krulletjes, de prinsessen onder ons vinden zich vast in de liberty style, gekenmerkt door bloemetjes, vogeltjes en edelsteentjes.

Stoere jonges en meinsjes onderscheiden zich dan weer door schooletiketten en iPad-hoesjes in legerprint. En tot slot blijven ook de nerds niet achter met een eigenwijze collectie met snorretjes, beugelbekjes en brilletjes

Jong of oud, jongen of meisje: ontdek je eigen stijl en ga vol vertrouwen het nieuwe schooljaar tegemoet.

Tips om te kaften

Elk jaar opnieuw moeten de nieuwe schoolboeken gekaft worden en elk jaar opnieuw is dat een hels karwei en een gepruts met plakband en kaftpapier. Met deze tips wordt kaften kinderspel:

  • Koop het kaftpappier samen met je kinderen, en laat hen kiezen. Zo ben je er zeker van dat ze het kaftpapier ook leuk vinden!
  • Voor kinderen is er niets zo saai als het kaften van schoolboeken. Maak het wat leuker door er bijvoorbeeld een spel van te maken. Laat je kinderen eerst wat oefenen, en beloon hen eenmaal ze het kanften onder de knie hebben.
  • Het kaften zelf is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Sla het boek in het midden open en knip een stuk kaftpapier af dat aan alle kanten ongeveer 2,5 cm groter is. Knip daarna de hoekjes eraf, en knip aan weerzijden twee inkepingen aan het midden van de boekrand. Vouw daarna de uitstekende randen om de boekenflap en vouw de inkeping in het midden naar binnen. Tot slot nog even vastplakken met tape, en klaar is kees!