Over AVA

Activiteit
De historische basis van AVA ligt bij papierwaren. Nog steeds heeft AVA een eigen productie van papieren servetten en tafelbekleding. Vandaag is AVA echter uitgegroeid tot een vooraanstaande retailketen met een uniek en uitgebreid assortiment aan materialen en toebehoren die invulling geven aan speciale gelegenheden. Bovendien heeft AVA een zeer ruim gamma producten voor uw professionele activiteit.

Historiek
De grondlegger van de eerste winkel van AVA was Armand Van Weddingen, beter gekend als “Armand Van Antwerpen”. Deze winkel werd opgericht in de Brederodestraat in Antwerpen. In de tweede generatie werd de winkel verdergezet door Henri Van Weddingen en de derde generatie werd geleid door Eric Van Weddingen. Hij toonde de weg naar de huidige expansie in België. Sinds 2000 zijn er 25 nieuwe winkels bijgekomen. AVA is nog steeds een familiebedrijf dat vandaag geleid wordt door een professioneel managementteam.

De organisatie
Het hoofdkantoor van AVA bevindt zich in Temse. Ook de productieafdeling is daar gevestigd. Het logistieke centrum van 10.000 m² is gelegen in Sint-Niklaas. Van daaruit worden de 43 AVA-winkels én de professionele klanten beleverd. Dit alles kan AVA elke dag opnieuw realiseren dankzij 450 enthousiaste medewerkers.

over-ava

Enkele cijfers

  • 13.000 artikels
  • +5.000 professionele klanten
  • Export naar 7 landen, goed voor 50% van eigen productie
  • 43 winkels in Vlaanderen, Wallonië en Luxemburg
  • 450 werknemers
  • 40.000 m² winkelruimte