Lentekoken bij je thuis!

 

Zodra de lentezon zich laat zien, kriebelt het bij veel hobbykoks om aan de slag te gaan. Primeurgroenten, zuiderse tapas, zonnige cocktails, frisse sushi: jij kiest wat er op tafel komt. En ook hoe het op tafel komt, want de ware amateurkok heeft z’n favoriete glaasjes, borden en schotels om alles mooi op te schikken.

Van dipbord tot aperitiefglaasje: kende je deze handige culi-accessoires al?

 

Sushi, verfijnde perfectie

Sushi is alomtegenwoordig: zelfs de meeste lokale supermarkten hebben nu een eigen afdeling met al dan niet versbereide Aziatische lekkernijen.

Neem je liever het zekere voor het onzekere en heb je je sushi het liefst verser dan vers? Haal dan als de bliksem norivellen, sushirijst en verse vis in huis en ga zelf aan de slag!

En o ja: vergeet deze plastic opdienbordjes niet. Handig om eenpersoonsporties vooraf klaar te zetten en zo aan je gasten te serveren.

 


Sake? Santé!

Sake serveren bij de sushi? Zeker doen. Maar ook andere drankjes hebben natuurlijk een welverdiende plek op jouw lentemenu.

Sprankelende champagne of cava, zelfgemaakte limonade of homemade caipirinha? De lentegroene plastic glaasjes uit ons assortiment nodigen uit om te toosten. Dankzij hun elegante design en hun vrolijke kleur zijn het echte blikvangers op jouw feesttafel.

Een wijnkoeler is natuurlijk ook onmisbaar om je dranken lekker fris te houden. En nu maar hopen op zonneschijn en T-shirttemperaturen …

Vergeet je tafel niet in het thema van de lente te decoreren. AVA heeft bijvoorbeeld vrolijke vaasjes in de aanbieding, maar ook een leuk ‘vogelhuisje’ waarin een theelichtje past.

 


Hop, de oven in

Laat de lente zich nog niet van haar warmste kant zien? Geen probleem, dan zet je gewoon wat verwarmende gerechten op het menu.

Groenten in de oven doen het altijd goed. Beetje olijfolie, zeezout en rozemarijn erover, de oven in, en dan gewoon wachten tot je lentegroenten gaar zijn.

Niet genoeg ovenschotels in huis? Dan komen deze wegwerpexemplaren zeker van pas. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende formaten, zodat je porties op maat kunt klaarmaken.

Klaar met de hartige hapjes? Zet dan een heerlijk zoet dessert op tafel.

Succes!