Kleurboeken voor volwassenen: creatieve ‘me-time’!

 

 

In onze huidige samenleving zitten we geen seconde meer stil. De kinderen naar school brengen en ophalen, werken, het huishouden regelen, de eindeloze stroom van mails en Facebookposts opvolgen, … Heb jij er soms ook even genoeg van? Gun jezelf dan wat (mentale) rust en ‘me-time’ met onze kleurboeken voor volwassenen. Ga creatief aan de slag!

Verhuizen
 

Verhuizen

Wie dacht dat kleurboeken alleen voor kleuters gemaakt werden, zit er goed naast. De nieuwe generatie kleurboeken biedt voor ieder wat wils: vintageprints, gedetailleerde prenten maar ook geometrische vormen, zoals de gedetailleerde mandala-kleurplaten. Kortom, kleine kunstwerkjes die jouw uiterste concentratie vergen. En dat meditatieve aspect is juist de kracht van kleurboeken voor volwassenen!

 

Kleur je stress weg

Door jezelf te focussen op de kleurprenten, vergeet je even al je zorgen en stress. Zo laad je je mentale batterijen op en kom je volledig tot rust. Sterker nog, in tegenstelling tot eindeloos doorklikken op Facebook en Twitter, bezorgt een afgewerkte kleurplaat je ook nog eens voldoening! En wees gerust: je hoeft heus geen tekentalent te zijn om plezier te beleven aan de kleurboeken. Bovendien ben je volledig vrij: alles kan en alles mag! Kies je eigen kleuren, werk je prenten af op je eigen tempo en geniet van het resultaat! Zo geef je je zelfvertrouwen ook nog eens een boost. En dat allemaal dankzij wat kleurprenten!

Werk je liever op canvas? Dan kan je aan de slag met onze aquarelpotloden of maak een schilderij op doek!

kleurboek voor volwassenen vintage

Creatief aan de slag met AVA

Nog niet gebeten door de kleurmicrobe? Dan moet je zeker eens komen grasduinen in ons aanbod van kleurboeken voor volwassenen. Naast de populaire mandala-kleurplaten vind je bij AVA de ‘Mindful’-kleurboeken, een ‘Frozen’- kleurboek, kleurplaten met botanische tekeningen, … Ook tekenmateriaal vind je bij AVA.

Ligt je eerste kleurboek al voor je neus? Dan bezorgen we je graag enkele kleurrijke tips:

  • Ga voor een uitdaging maar maak het niet onmogelijk. Begin met een haalbare kleurplaat.
  • Wil je een speciaal effect? Met onze gouden of zilveren markers breng je een origineel effect aan.
  • Werk in lagen en breng verschillende (kleur)lagen over elkaar aan voor een uniek effect!
  • Druilerige zondagmiddag? Ga dan met het hele gezin aan het kleuren!

knutselen02