Knutselen –
Fun met stoepkrijt!
Stoepkrijt
Stoepkrijt

Weg met die computer en smartphone, en open je voordeur! Niets zo leuk als lekker buiten spelen en ravotten. De buitenlucht is gezond, de batterijen laden weer helemaal op en kinderen kunnen hun fantasie buiten de vrije loop laten. De mogelijkheden buiten zijn eindeloos: waterpret, sporten, in bomen klimmen, met krijt spelen, noem maar op. Plezier gegarandeerd!

Als je graag zelf of met anderen creatief bezig bent, dan ben je bij AVA aan het juiste adres. Snuister door de winkelgangen van AVA en ontdek de fijnste materialen, de leukste accessoires en vele knutselmaterialen om zelf aan de slag te gaan. Laat je inspireren in onze winkels en je zal verbaasd staan van je eigen creatief talent!

Aan de slag met stoepkrijt

Stoepkrijt, dat is pure nostalgie. We herinneren ons allemaal de hinkstapspelletjes op school en met vrienden, waar we uren plezier aan beleefden. En het enige dat je daarvoor nodig hebt, is stoepkrijt en een paar tegels.

Stoepkrijt is trouwens eenvoudig weg te vegen met wat water en een bezem, dus over blijvende vlekken op je tegels hoef je je geen zorgen te maken.

Tekenen met stoepkrijt

Wat te doen met dat stoepkrijt? Je kan er eenvoudigweg wat mee tekenen, maar je kan ook allerlei spelletjes organiseren met je kinderen, gaande van hinkelen tot spelletjes als ‘Schipper mag ik overvaren?’.

Moeten je kinderen even tot rust komen, of hebben ze geen nood aan actieve spelletjes? Dan is tekenen met stoepkrijt het ideale alternatief! Teken elkaar na, maak een groot stripverhaal of waag je aan een spelletje Pictionary.

Stoepkrijt
Stoepkrijt

Spelletjes spelen met stoepkrijt

Zijn je kinderen wat actiever? Dan zijn er tal van leuke spelletjes te bedenken met stoepkrijt. Hinkelen, in al zijn varianten, is veruit de bekendste. Maak een leuk hinkelpad, en hinkel tegen de tijd, of laat je kinderen andere leuke varianten bedenken!