Trick or treat!
Halloween

 
Halloween

Alles voor een griezelig leuke Halloween

Huiveren en gillen, verkleden en snoepen en het hele huis versieren! Het is weer Halloween! Tijd om de Halloween decoratie boven te halen en te gaan trick-or-treaten!

 

Halloween: een feest vol tradities!

Halloween komt eigenlijk van All Hallows Eve wat letterlijk vertaald de avond voor Allerheiligen is. Het was een vruchtbaarheidsfeest dat zijn oorsprong vindt bij de Kelten – toen noemde het feest Samhain – waarbij ze de zomer afsloten en zich voorbereidden op de wintermaanden

Daarnaast geloofden de Kelten ook dat de geesten van overleden mensen op Halloween terug naar aarde kwamen om te proberen een levend lichaam over te nemen voor het komende jaar.

De tradities van Halloween werden in de daaropvolgende eeuwen vermengd met Christelijke gebruiken waardoor allicht ook trick or treat ontstaan is. Op Allerzielen zouden arme christenen het dorp rondgaan om te bedelen voor zielencake. Voor elke cake die ze kregen, beloofden ze een gebed op te zeggen voor de overleden familieleden van wie ze cake kregen.

Tegenwoordig moet er niet meer gebeden worden maar geef je geen snoep, dan loop je het risico van de trick. De trick is dan dat je huis bekogeld wordt met eieren of rollen wc-papier.

Maar laat ons je vooral niet op ideeën brengen om kattekwaad uit te halen

Halloween
Halloween

 
 
Halloween

Halloween decoratie voor de perfecte sfeer

Niets zo leuk als spookverhalen vertellen of naar een griezelige film kijken in een heus Halloween decor! Spoken die door de kamer zweven, kleverige spinnenwebben en grijnzende Jack-o’-lanterns zorgen meteen voor een akelig sfeertje. Maar geen angst, onze friendly ghosts zullen je niets doen!

Kom ons assortiment Halloween decoratie ontdekken, perfect voor een Halloween feestje!

Maak je eigen Halloween pompoen of Jack-o’-lantern

Nog een traditie van Halloween is de Jack-o’-lanterns. Dit zijn uitgeholde pompoenen die dienst doen als lampion. Veel mensen zetten ze tijdens Halloween aan hun voordeur maar je kan er ook maken om binnen te zetten

We tonen je hoe je zelf een Halloween pompoen maakt. Je hebt verschillende mogelijkheden. Zo kan je een Jack-o’-Lantern maken door een gezicht te tekenen of schilderen op een pompoen. In dat geval kan je er natuurlijk wel geen kaars of lichtje in plaatsen

Halloween
 

Halloween

Maar je kan ook echt een pompoen uithollen en er dus een lampion van maken. Eerst en vooral moet je bovenaan een gat maken zodat je de pompoen kan uithollen.

 
Halloween

Hol de pompoen uit en zorg ervoor dat je de steel nog kan gebruiken als dekseltje van de pompoen.

Halloween

Teken een gezicht op de pompoen. Dit kan om het even wat zijn, wees dus creatief!

Halloween

Snij tot slot de ogen, neus en mond uit, plaats een kaars in de pompoen en plaats het dekseltje erop. Klaar!