Halloween: knutselen voor kleine en grote monsters

 
Spookletters en de ‘familie Pompoen’

Laat je gasten zien dat het menens is door spookletters aan het raam te plaatsen. Ga aan de slag met Décopatch-lijm en kartonnen letters en maak enkele angstaanjagende kreten. Scheur kleine stukjes papier en plak ze op de letters. Knip de spookjes uit stevig wit papier en geef ze een zwarte strik met lint. De oogjes en mond kun je erop tekenen met een zwarte stift.

Nodig: kartonnen letters, Décopatch-papier, Décopatch-lijmvernis, Décopatch-penseel, stevig wit papier, zwart linkt.

De pompoen staat symbool voor Halloween en mag dus niet op het feest ontbreken. Maak je hele gezin na door bolletjes te rollen van oranje Fimoklei. Kerf er lijnen in om de pompoentjes vorm te geven. Met bruine Fimo kun je het steeltje maken en met de Fimovormen geef je iedere pompoen een gezicht. Vergeet ook het haar niet! Dat maak je van sliertjes groene Fimoklei.

Nodig: oranje, bruine en groene Fimo,Fimo Professional set, Fimo vernis, wiebeloogjes, stokjes of tandenstokers.

 


 


De zwarte kat is het trouwe huisdier van de heks en bezorgt onschuldige mensen graag ongeluk. Gelukkig kun je ze zelf maken en misschien brengen jouw exemplaren wel geluk? Met een kartonnen bordje maak je in een handomdraai een zwarte kat die je aan je halloweendecor kunt toevoegen. Knip alle onderdelen uit, verf ze zwart en plak ze aan elkaar met plakband. Werk af met wiebeloogjes, een pompon als neus en wat snorharen.

Nodig: kartonnen bordjes, zwarte Decormatt acrylverf van Marabu, plakband, schaar, rode pomponnetjes, wiebeloogjes.

pinterest-knop-300px

Opgepast voor de spinnen en de zwarte

Een dikke, vette spin die plotseling voor je ogen bengelt? Je zou van minder schrik krijgen! Verf twee ballen van piepschuim zwart en maak ze aan elkaar vast met een tandenstoker. Met enkele zwarte pijpenragers en houten kralen geef je de spin zijn acht poten. Vergeet de wiebeloogjes en de papieren tanden niet!

Nodig: grote en kleine bal van piepschuim, tandenstokers, zwarte Decormatt acrylverf van Marabu, zwarte pijpenragers, houten kralen, hobbylijm (Pritt), wiebeloogjes, wit papier.