Eindeloze
knutselpret
met AVA

 

Papier heeft duizenden facetten. En hoewel onze wereld almaar digitaler wordt, komen we nog dagelijks in contact met papier. Denk maar aan je toetsen en taken. Maar naast dat vervelende schoolwerk zijn er ook heel wat leuke dingen die je kan maken en versieren met papier! Reis mee doorheen de wereld van papier met onze knutseltips!

Versieren met inpakpapier

Na knutselen is inpakken allicht het op één na leukste ‘papierwerk’. Iedereen krijgt graag cadeautjes, maar ook zélf iemand iets cadeau doen is superfijn. Wist je dat je met inpakpapier ook kan decoreren?

Lichtschakelaars, stekkerdozen en stopcontacten, opbergdozen en –potjes, … Zowat alles kan je pimpen met inpakpapier! Het leuke is dat je in je interieur kan mixen en matchen met patronen. Stem de patronen van je geschenkpapier af op de patronen van je sierkussens, plaids of laat je inspireren door de kleuren van een schilderij of mooie prent in je interieur. Zo is alles op elkaar afgestemd en is je interieur perfect in balans!

Tip: heb je een zwart-wit interieur of een interieur met veel neutrale kleuren? Kies dan voor geschenkpapier met een hip kleurtje. Zo kan je voor een leuk kleuraccent zorgen zonder je stijl aan te passen!

Knutselen
papieren vissen

Papieren vissen maken als decoratie

Ook de kleinsten onder ons kunnen hun eigen decoratie maken met papierwaren. Met papieren bordjes als de basis en een arsenaal aan knutselmateriaal – schaar, lijm, stiften, verf, … – kunnen ze de leukste decoratie maken voor hun kamer.

Laten we even inspiratie halen bij de vriendschapsbandjes: maak verschillende vissen en wissel ze uit met je beste vrienden en klasgenootjes, je broer of zus, nicht of neef, … Iedere vis kan dan een ander kleurtje en ontwerp krijgen en je kan zelfs voor een extra verrassing zorgen door op de achterkant een leuke boodschap te noteren

Papierwaren voor alle doeleinden

Papier bestaat dus in alle soorten, kleuren en maten, en de leuke dingen die je ermee kan zijn simpelweg niet op één hand te tellen. Het allerleukste? Dat is knutselen! Maar er is ook papier om op te schrijven, papier om cadeautjes in te pakken en papier om eten te verpakken. Of wat dacht je van papier om brieven in te stoppen en het papier waarop je kan printen? Je merkt het al: zo kunnen we nog wel even verdergaan.

Ons ruime assortiment papierwaren ontdekken, doe je dus het best in onze winkels. Zo krijg je een volledig overzicht van onze papierwaren. Kom dus zeker even langs, er is ongetwijfeld een AVA-winkel in je buurt.