Alles om
feestelijke servetten
te vouwen

Als je graag zelf of met anderen creatief bezig bent, dan ben je bij AVA aan het juiste adres. Snuister door de winkelgangen van AVA en ontdek de fijnste materialen, de leukste accessoires en vele knutselmaterialen om zelf aan de slag te gaan. Laat je inspireren in onze winkels en je zal verbaasd staan van je eigen creatief talent!

Des te mooier de feesttafel aangekleed is, des te gezelliger het wordt om je voeten onder tafel te schuiven. Van fleurige tafellopers over leuke naamkaartjes tot mooie servetten, netjes gevouwd tot
indrukwekkende figuren.

De aankleding van de feesttafel zorgt deels voor de sfeer aan tafel en bovendien kan je alle kanten op met de tafelbekleding & -decoratie. Een lente- of communiefeest, een kerstfeest, een paasbrunch, …

Voor ieder thema vind je bij ons de nodige inspiratie & accessoires voor een beeldige feesttafel.

Servetten vouwen, stap voor stap!

Groene tinten en voetbalprints voor de sportieve communicant, pastelkleuren en feeërieke versieringen voor de meisjes, …

Servetten vind je bij ons in alle geuren en ‘kleuren’. We bieden je immers een ruime keuze uit kleuren & bedrukkingen, formaten en materialen. En we gaan zelfs nog een stapje verder!

We tonen je namelijk met plezier hoe je zelf de mooiste servetten kan vouwen om de feesttafel op te leuken!

Zelf servetten vouwen met onze tips.

Het sneeuwvlokje

Om zelf een sneeuwvlokje te maken, heb je een vierkant servet nodig en een stukje touw of raffia. Leg het servet vervolgens volledig open.

1
Plooi vervolgens de bovenzijde en onderzijde naar binnen zodat je en rechthoek vormt

2
Leg het servet in de breedte, vouw de helft van het servet in twee en vervolgens nog een keer in twee zodat je vaste merkpunten krijgt.

3
4
5
Nadat je de servet terug opengevouwd hebt, maak je een zigzagvouw van boven naar onder, verdeeld in 8 gelijke delen:

6
Breng vervolgens het touw of de raffia aan in het midden van de servet en bind het vast:

7
Breng alle buitenste punten naar voren zodat een driehoek wordt gevormd aan beide zijden.

8
9
10
Nu kan je de aankleding van de feesttafel afwerken met je zelfgemaakte sneeuvlokken!

Naast het sneeuwvlokje leggen we je ook graag stap voor stap uit hoe je zelf een paradijsvogel, een lelie en nog vele andere figuren kan vouwen met onze servetten. op onze tafeldecoratiepagina.

Veel plezier bij het aankleden van jouw feesttafel!