Alles om een
winterdiorama
te knutselen
ava-winterdiorama-sliderpic

Als je graag zelf of met anderen creatief bezig bent, dan ben je bij AVA aan het juiste adres. Snuister door de winkelgangen van AVA en ontdek de fijnste materialen, de leukste accessoires en vele knutselmaterialen om zelf aan de slag te gaan. Laat je inspireren in onze winkels en je zal verbaasd staan van je eigen creatief talent!

Winterdiorama

Winter, het ideale seizoen om lekker gezellig samen te knutselen met de kids. Het mag buiten vriezen dat het kraakt, binnen maken jullie het gezellig warm met de leukste knutselactiviteiten!
AVA heeft naast al het knutselmateriaal ook heel wat knutseltips en ideeën voor je in petto. Zo tonen we je bijvoorbeeld hoe je zelf de mooiste winterdiorama’s kan maken waar je het hele huis mee kan versieren in
wintersfeer!

Winkellijstje

  • Verschillende soorten potjes (bij voorkeur glazen containers, evt. confituurpotten, sausbokalen, …)
  • Gepaste versiering: plastieken dennenboompjes, dennenappels, (kleine) kerstdecoratie, kleine poppetjes (kerstman, sneeuwman, rendier, …)
  • Keukenzout
  • Dik karton
  • Lijm

Winter knutselen

Zelf een diorama maken!

De definitie van een diorama is “een opstelling waarbij voorwerpen zodanig staan opgesteld dat er een indruk van een mogelijke werkelijkheid wordt getoond.”

In dit geval willen we met onze diorama’s het typische wintergevoel oproepen. Of als je al uitkijkt naar de zomer, kan je uiteraard ook gebruik maken van zomerse figuren en materialen. We zetten je alvast op weg met de benodigdheden en de werkwijze.

Aan de slag!

Stap 1

Snij verschillende cirkels uit dik karton. Zorg ervoor dat deze net iets smaller zijn dan de doorsnede van het deksel van je potjes. De potjes zullen namelijk ondersteboven geplaatst worden. Plak daarom dus de kartonnen schijfjes in het deksel zodat je figuren en versiering boven de rand van het deksel uitkomen.

Stap 2

Bevestig vervolgens je versieringen (poppetjes, boompjes, …) met lijm aan de kartonnen schijfjes.

Stap 3

Doe vervolgens zout in je potjes. Je zal zelf wat moeten testen hoeveel zout er nodig is om een realistisch sneeuwtapijt te creëren.

Stap 4

Schroef het deksel erop, draai de potjes om en je eigen winterdiorama is klaar!

 

Bovendien heb je nog heel wat andere mogelijkheden om je diorama’s verder af te werken. Zo kan je kiezen voor zomerse figuurtjes en gebruik maken van zand. Je kan ook foto’s in de potjes plaatsen om een achtergrond te creëren.

Je kan de potjes schilderen of je kan ook kleine sterretjes maken en deze aan het deksel bevestigen. Laat je creativiteit deze winter de vrije loop!

Winterdiorama

diorama-footer