Communietafel met voetbalthema: een schot in de roos

Viert jouw zoon dit jaar zijn eerste communie of lentefeest? Dan mag een feesttafel die helemaal in het teken staat van zijn favoriete hobby niet ontbreken. Houdt je zoon van voetbal? Dan zal een communie- of lentefeest met dit thema gegarandeerd een schot in de roos – of beter gezegd in doel – zijn. De zevenjarige Jef geeft meer uitleg over zijn droomfeest.

voetbal-2

Een echt voetbalthema voor Jef

“Elke zondag ga ik voetballen. Daarom vroeg ik aan mama of we mijn lentefeest op het voetbalveld van mijn ploeg konden houden. Dat vond ze geen goed idee. Maar om me niet teleur te stellen, maakte ze een heus voetbalveld op tafel. Ik was superblij!”

De ideale feesttafel

Als je aan voetballen denkt, denk je aan de kleuren groen (het veld), wit en zwart (de bal). Ga voor groen GALA-tafelpapier om je communietafel om te toveren tot een voetbalveld. Combineer met een zwarte loper en groene placemats.

Werk je tafel af met leuke voetbalaccessoires, zoals voetbalkaarsjes, naamkaarthoudertjes met een voetbal en dito servetten.

voetbal-3

voetbal-4

Drukwerk tot in de puntjes verzorgd

Niet alleen je tafel en decoratie moeten volledig op elkaar zijn afgestemd, ook je drukwerk moet tot in de puntjes verzorgd zijn. Bestel je uitnodigingen, menu’s en bedankkaartjes samen. Op die manier heb je meer tijd om andere voorbereidingen te treffen.

Een ‘bal’tastisch cadeau

De communicant kan niet zonder cadeautjes naar huis gaan. Ongetwijfeld ontvangt hij ook envelopjes met geld. Zorg daarom voor een grote spaarpot in de vorm van een voetbal. Het is niet alleen mooi, maar op die manier kun je ook niets kwijtraken.

Heerlijke snoepjes als aandenken

Voorzie daarnaast enkele snoepzakjes die de genodigden na het feest mee naar huis kunnen nemen. Gebruik een houten serveerplank met groen vilt om de snoepzakjes te presenteren. Knip een gleufje op de plaats waar de gaten zitten. Vouw de servetten in de vorm van frietzakjes en stop de snoepzakjes in de gaatjes.

voetbal-5voetbal-6

Ontdek alles voor uw communie- of lentefeest!