Communietafel met prinsessenthema: een echte voltreffer!

Zes- en zevenjarige meisjes zijn dol op alles wat roze is. Deze frivole kleur is onlosmakelijk verbonden met prinsessen. Viert je dochter dit jaar haar eerste communie of organiseer je voor haar een spetterend lentefeest? Dan is een feestelijke tafel met prinsessenthema zeker op zijn plaats. We laten de zevenjarige Noor aan het woord.

prinsessen-2

Een echt prinsessenthema voor Noor

“Ik hou enorm van roze. Ook in mijn slaapkamer komt deze kleur veel voor. Toen mama voorstelde om een communiefeest met prinsessenthema te geven, was ik helemaal ondersteboven!”

Accessoires maken het geheel af

Een feesttafel is niet compleet zonder accessoires. Zes- en zevenjarige meisjes zijn niet alleen verzot op roze, ook vlinders en bloemen vinden ze leuk. Kies voor vlindervormige theelichtjes, vlinderconfetti, dito servetten en bedrukte pluimpjes.

Om een extraleuk effect te krijgen, kun je verschillende tinten roze met elkaar combineren. Zet naast je tafel nog enkele ballonnen om het geheel af te maken.

prinsessen-3

prinsessen-4

Versier je communietafel met zelfgemaakte uitnodigingen en menukaarten

Niet alleen je communietafel is belangrijk, ook de uitnodiging en de menukaarten moeten tiptop in orde zijn. Maak je uitnodiging gewoon zelf door gekleurd papier te gebruiken. Versier ze met kalkpapier, stickers, stempels en geponste vlindertjes. Doe hetzelfde voor je menukaarten. Zo creëer je één geheel.

Schattig bestekzakje

Ook je bestek kan een mooie verpakking gebruiken. Maak ze gewoon zelf door een briefomslag om te toveren tot een bestekzakje. Maak een sneetje in de bovenzijde van een roze enveloppe. Neem vervolgens een stuk decoratief papier en plak het rond de enveloppe. Steek er een opgerolde roze servet tussen. Vergeet niet om het bestek in de opening van de enveloppe te steken. Werk af met een vlindervormige servetring.

Aandenken aan een heuglijke dag

Laat je gasten niet met lege handen naar huis gaan en geef ze een aandenken aan deze heuglijke dag. Kies voor gekleurde doosjes en decoreer ze met gepersonaliseerde naamstickers. Vul ze met lekkere snoepjes. Uitdelen maar!

prinsessen-5prinsessen-6

Ontdek alles voor uw communie- of lentefeest!