Communietafel met lentethema: let the sun shine!

Een plechtige communie of lentefeest is een grote gebeurtenis in het leven van een kind. Het is namelijk een van de laatste stappen richting middelbare school. Is jouw dochter dit jaar aan de beurt? Zorg dan voor een leuk themafeestje met alles erop en eraan. Elf- en twaalfjarige meiden houden van frivole kleuren en bloemen. Zorg voor fleurige lentedecoratie op tafel! De twaalfjarige Lise vertelt je er alles over.

dromers-2

Een echt lentethema voor Lise

“Ik ben gek op zonnige lentedagen! Een fantastisch blauwe lucht, een frisse en groene natuur, geurende bloemen, … Waren alle dagen maar zo. Mijn lentefeest zag er alvast helemaal zonnig uit!”

Een fleurige communietafel

Om je communietafel te versieren, heb je natuurlijk verschillende accessoires nodig. Denk maar aan een turquoise tafelloper en bijpassende borden. Bestrooi je tafel met papieren en stoffen bloemen en pluimpjes. Vul je tafel aan met frivole kaarsen en mintgroene servetten.

Hang daarnaast ook enkele vlaggen en papieren lampionnen op voor een extra feestelijke toets.

dromers-3

dromers-4

Kant-en-klare uitnodigingen en menukaarten

Niet alleen de feesttafel is belangrijk, ook een mooie uitnodiging en menukaart mogen niet ontbreken. Je kunt je menukaart zelf maken, maar om tijd te besparen, is een kant-en-klare kaart een uitstekend alternatief. Hetzelfde geldt voor je uitnodigingen.

Zorg voor een geld- of kaartjesdoos

Zorg voor een grote doos om alle communiekaartjes in te steken. Ook om de envelopjes met geld te bewaren, komt deze doos van pas.

Een fijne attentie

Leg een briefomslag met een foto van het feestvarken op elk bord om je tafel helemaal compleet te maken. Achteraf kunnen je genodigden de attentie meenemen als herinnering.

Zijn er kinderen uitgenodigd op het feest? Dan mag het allemaal wat speelser. Geef hen als aandenken een leuk windmolentje. Vul plastic flesjes met snoep en prik een gaatje in de stop. Steek er vervolgens een windmolentje door. Werk af met kleefletters. De kinderen zullen er dol op zijn!

dromers-5dromers-6

Ontdek alles voor uw communie- of lentefeest!