Het leukste verjaardagsfeestje
organiseren met AVA

Er is er eentje jarig, hoera!

De feestdecoratie mag weer bovengehaald worden en als ouder kan je aan het plannen slaan. Je zoon of dochter kijkt vast al een heel jaar uit naar z’n verjaardag en weet dus ongetwijfeld al wie hij of zij wilt uitnodigen op het verjaardagsfeestje. Rest het jou nog om enkele leuke activiteiten te bedenken en de feestlocatie aan te kleden. En daar kan AVA je bij helpen!

AVA heeft een heleboel leuke ideeën voor activiteiten en spelletjes in petto waarmee de kinderen zich kunnen uitleven. Maar ook ons assortiment aan cadeautjes, cadeaupapier en feestdecoratie zorgt voor een geslaagd feest. Van toffe geschenkjes en geschenkpapier tot slingers, feesthoedjes, partyservies en ballonnen!

Verjaardagsfeestje

Verjaardagsfeestje in winterse sfeer

Tijdens de zomermaanden valt er heel wat te beleven in de buitenlucht. In de winter is het al wat minder evident om naar buiten te trekken. Maar dat mag je uiteraard niet beletten om een leuk feestje in winterse sfeer te organiseren. Denk aan kerstlichtjes als decoratie, warme chocolademelk en marshmallows als toetje en eventueel een winterbarbecue.

Daarnaast moet er natuurlijk ook gespeeld worden. En wat mag er zeker niet ontbreken op een verjaardagsfeestje? Juist: de cadeautjes!

Leuk verjaardagsfeestje met AVA

Cirkelspel met leuke verrassingen

Het cirkelspel is een echte klassieker die altijd aanslaat. Laat alle kinderen in een cirkel zitten en laat ze cadeautjes doorgeven. Bij iedere doorgeefbeurt mag er een laag verwijderd worden. Plaats tussen iedere laag een leuk geschenkje – een tof potlood of schriftje, stempeltjes, sleutelhangers, originele stickervellen – of wat snoepgoed.

Leuke geschenkjes die je bij AVA vindt:

  • figuurtjes met een fotoklem,
  • kleine snoeppotjes,
  • gsm-hangertjes,
  • vriendschapspopjes,

Bij wat oudere kinderen kan er in plaats van snoep in elke laag een raadsel, vraag of mop gestopt worden welke dan hardop voorgelezen kan worden.

Wie zoekt, die vindt

Dit spelletje kan zowel binnen als buiten gespeeld worden. Verdeel de kinderen in groepjes of laat ze afzonderlijk op zoek gaan met een lijst van tien dingen die ze in de omgeving kunnen vinden. Zorg er wel voor dat de kinderen binnen je zichtbereik blijven. In het park of in de tuin kunnen ze op zoek gaan naar een dennenappel, een gekleurd blad, een pluim of veer, … Binnen kan je zelf dingen verstoppen als een potlood, een zakje met koekjes, een klein gadget, enzovoort dat ze dan kunnen bijhouden als cadeautje.

Estafettespel!

Verdeel de groep in twee teams en laat ze in twee rijen staan. De voorste kinderen houden een ballon of bal vast. Op het startsein geeft de eerste speler de bal over zijn/haar hoofd aan de speler achter hem/haar, die de bal dan weer tussen zijn/haar benen aan de volgende speler geeft. Ga zo door, tot de bal bij de laatste speler komt. Deze rent naar voren, en begint weer opnieuw. De winnaar is het team waarbij de oorspronkelijke eerste speler weer vooraan staat.

Nog enkele praktische tips voor een vlot verloop van het feestje:

  • Zorg dat je de telefoonnummers van de ouders steeds bij de hand hebt
  • Stem de duur van het feestje af op de leeftijd: voor kinderen jonger dan zes beperk je de duur best tot een drietal uurtjes
  • Maak de groep niet te groot of zorg dat je helpende handen hebt
  • Bij AVA vind je heel wat leuke geschenkideeën: schrijf- en papierwaren met leuke figuren zoals Angry Birds, stempeltjes, vriendschapspopjes, enzovoort
  • Je kan ook bij AVA terecht voor de verjaardagsuitnodigingen, geschenkpapier en decoratieve doosjes