verjaardag_header_nl-1024x472

Een verjaardag, jubileum, communie, kinderfeest, tuinfeest…Wat je ook te vieren hebt, bij AVA vind je alle materialen en toebehoren om er een origineel en geslaagd feest van te maken. AVA is de winkel om je feest een eigen ziel te geven, met een enorme keuze aan eigentijdse versiering en accessoires, tafeldecoratie, drink- en eetgerief. Ook voor het laten drukken van je uitnodigingen kan je bij AVA terecht.

Zou jouw zoon of dochter graag een pyjama feestje organiseren voor zijn of haar verjaardag, maar weet je als ouder niet hoe je begint aan de organisatie van zo’n sleepover?

Met ons stappenplan organiseer jij een knalfeestje waar alle kindjes zich te pletter zullen amuseren!

Stap 1: Maak een originele en kleurrijke verjaardagsuitnodiging:

– Knip een rechthoek uit stevig papier.

– Knip daarna een kleinere rechthouk uit een stevig papier met een leuk patroon (bijvoorbeeld een bolletjespatroon).

Nadien heb je nog een kleinere rechthoek uit wit papier nodig. Hierop maak je cirkels in verschillende kleuren waarop je praktische info noteert:

– wie jarig is,

– waar het feestje doorgaat,

– telefoonnummer om je te laten weten of men aanwezig zal zijn.

Stap 2: Bereid je voor op de komst van de kids en versier je huis. Dat kan met slingers, ballonnen, feesthoedjes, kaarsen, leuke tafeldecoratie, etc.

Stap 3: Verwelkom de kinderen met lekkere hapjes en drankjes. Dat kan bijvoorbeeld met cupcakes, fruitsat├ęs, snoepgoed, etc.

Voorzie bekertjes met de naam van de kinderen en presenteer de hapjes in leuke wegwerpschaaltjes.

Op die manier ziet alles er heerlijk uit en heb je nadien weinig afwas!

Stap 4: Tijd voor spelletjes! Eens de kinderen zich op hun gemak voelen kan je spelletjes spelen om voor wat entertainment te zorgen.

Kies voor gemakkelijke spelletjes, zoals stoelendas, ezeltje prik, peperkoek happen, mummies maken met toiletpapier, racen met een knikker op een lepel, etc.

Stap 5: Als de kinderen moe zijn van het spelen en hier en daar maagjes beginnen knorren, kan de verjaardagstaart ten tonele verschijnen.

Maak zelf een taart of versier een taart met kleurrijke verjaardagskaarsjes die de jarige kan uitblazen.

Daarna kan iedereen genieten van een lekker stukje taart en wordt er nog een laatste spelletje gespeeld.

STAP 6: Sssssst… Bedtijd!