sint-header

Een verjaardag, jubileum, communie, kinderfeest, tuinfeest…Wat je ook te vieren hebt, bij AVA vind je alle materialen en toebehoren om er een origineel en geslaagd feest van te maken. AVA is de winkel om je feest een eigen ziel te geven, met een enorme keuze aan eigentijdse versiering en accessoires, tafeldecoratie, drink- en eetgerief. Ook voor het laten drukken van je uitnodigingen kan je bij AVA terecht.

Knutselen voor Sinterklaas: een brief aan Sinterklaas

Straks gaat de Sint weer aan boord van zijn stoomboot om alle kindjes zoals elk jaar te verrassen met leuke cadeautjes en allerlei lekkers.

Het moment dus om te starten aan een mooie brief voor de goedheiligman, want brave kindjes worden beloond en hele brave kindjes misschien nog meer!

Een brief aan Sinterklaas:
wat zet ik er in?

De bedoeling van een brief aan de Sint is om hem te vertellen hoe braaf je dit jaar geweest bent, zodat hij je ook op deze 6e december zeker niet overslaat.

Daarnaast vindt de Sint het geweldig als je hem een leuk gedichtje kan schrijven of je brief opvrolijkt met allerlei versieringen.

Sinterklaas is bovendien niet meer van de jongsten en is dus nogal vergeetachtig. Hij zal het daarom best handig vinden, als je hem wat ideetjes of inspiratie geeft over wat hij je kan brengen.

Voor een brief aan de Sint mag je je creativiteit de vrije loop laten.
Wie niet goed weet hoe of waar te beginnen, kan alvast op weg met enkele tips hoe je een leuke brief aan Sinterklaas kan maken!

Benodigdheden voor een originele brief aan Sinterklaas

 • Eén wit A4 blad
 • Aansteker
 • Bord warme gewone thee
 • Koffiepoeder
 • Lange lat
 • Potlood
 • Vulpen (of balpen), Kleurstiften of zelfs goud- en zilverstiften
 • Perforatorfiguurtjes en/of stempels

Instructies voor het maken van een brief aan Sinterklaas

1

We starten met ons blad een mooie perkament-uitstraling te geven. Je kan uiteraard ook perkamentpapier kopen in de winkel. Daar hoef je dan enkel de randen van af te lopen met een aansteker. Heb je dat niet, volg dan onderstaande stappen. Let op dat je dat zeker samen met mama of papa doet.

 • Neem je blad papier, scheur de randjes er af en sop het in een bord warme (gewone) thee.
 • Laat je blad erin liggen tot de thee is afgekoeld.
 • Droog het vervolgens af met een handdoek en wrijf er meteen daarna wat koffiepoeder over uit.
 • Laat drogen op de radiator. Draai het blad af en toe, om te veel kreuken te voorkomen.
 • Als het papier volledig droog is, ga je rond het papier met een aansteker voor een gebrande rand.
2

Neem je meetlat en trek hele zachte potloodlijntjes op je blad.

Deze moeten dienen om je te helpen recht te schrijven.

3

Haal je vulpen, goud- of zilverpen of balpen boven en schrijf de liefste brief naar de Sint. Vertel over hoe flink je geweest bent of hoe je andere kindjes geholpen hebt. Als je de inspiratie hebt: vul aan met een leuk gedichtje

4

Neem een ander blad in je lievelingskleur en perforeer er leuke figuurtjes uit. Die kan je gebruiken om de rand van je brief op te fleuren.

Heb je geen perforeerfiguurtjes, maar wel leuke stempels? Bestempel dan de rand van blad met vrolijke stempels

En op 5 december …

Spannend! Zet op de vooravond van de komst van de Sint niet alleen je schoentje klaar. Traditioneel voorzie je ook wat klontjes suiker en een wortel voor het paard van Sinterklaas. Voor Sinterklaas zet je een glas melk klaar, voor Zwarte Piet een pintje.