Alles om jouw
communiefeest
onvergetelijk te maken

Een mens heeft verschillende belangrijke momenten in zijn leven. De Eerste en/of Plechtige Communie zijn zulke momenten. Foto’s vormen dan ook de ideale souvenirs voor deze onvergetelijke dagen.

De perfecte communiefoto’s maak je echter niet zomaar. Gelukkig hoef je geen professionele fotograaf te zijn. Hoewel zij de kneepjes van het vak kennen, kan je met onderstaande tips toch ook knappe communiefoto’s maken voor je communiekaartjes of om in te kaderen en in het interieur te plaatsen.

5 fotografie tips voor de perfecte communiefoto’s

Portretten maken van kinderen is niet altijd even vanzelfsprekend. Kinderen hebben veel energie en zitten niet graag stil.

Foto’s waarin je duidelijk beweging ziet, geven de foto ook iets extra. Een natuurlijke schaterlach is dan ook zoveel mooier dan een valse glimlach.

De eerste tip is dan ook om je kinderen de vrije loop te laten en ze niet te dicteren hoe ze moeten lachen en in welke houding ze moeten zitten of staan.

Kies voor een mooie, inspirerende omgeving. Laat je kinderen spelen met hun favoriete speelgoed in een speelkamer of maak foto’s in een mooi stukje natuur, laat ze schommelen in een speeltuin, … Kortom: tracht natuurlijke foto’s te maken in een omgeving waar je kind tot rust komt en volop zichzelf kan zijn.
Neem de foto’s ook altijd op dezelfde hoogte als je kinderen.
Door van bovenuit foto’s te maken, lijken de kinderen nog kleiner en
bovendien zorgt de gelijke hoogte ook voor een uniek effect.

Zorg er ten slotte voor dat je jouw camera en de verschillende mogelijkheden kent. Heeft je camera bijvoorbeeld een functie om bewegende beelden op te nemen?

Of verschillende functies om de focus te leggen? Zo zorgen foto’s waarbij het onderwerp scherp is en de achtergrond wazig steeds voor een leuk effect. Zorg er dan ook voor dat je jouw camera goed kent en alle mogelijkheden benut.

Neem veel foto’s. Héél veel foto’s. En blijf foto’s nemen. Verspil dus geen tijd om telkens naar je schermpje te kijken of een foto al dan niet goed genoeg is. Op die manier mis je misschien wel de mooiste fotomomenten. Blijf dus foto’s nemen en maak achteraf een selectie van de leukste foto’s.

Communiekaartjes drukken?
Vertrouw op AVA!

Bij een communiefeest horen uiteraard ook communiekaartjes. Kleine souvenirs voor de vrienden en familie die aanwezig waren op deze mooie dag.
En ook daar helpen we je graag bij!

Op www.avaontwerp.be kan je onze verschillende ontwerpen voor communiekaartjes ontdekken.

Vergeet niet om eerst even langs je dichtsbijzijnde AVA-winkel te gaan waar onze medewerkers je alle info kunnen bezorgen en je helpen bij het bestellen van uw communiekaartjes.

Communietafels in prachtige thema’s

En wanneer het dan echt feest is kan een prachtig gedekte communietafel niet ontbreken. AVA zorgt voor aangepaste tafelbekleding tot menu-kaarten en servetten. Voor de jongens hebben we bijvoorbeeld een thema tafeldecoratie rond auto’s. Voor de meisjes vindt u bij ons een echte prinsessenroze communietafel om nooit te vergeten!