Archiveren en klasseren als een pro met onze kantoorbenodigdheden

 

 

 

De start van ieder jaar gaat traditioneel gepaard met het afsluiten van het vorige en het aanleggen van een nieuw archief en klassement. Zowel in je professionele leven als thuis moet je orde op zaken stellen.

Rekeningen, loonfiches, contracten, … Met een uitgekiend archief en de nodige tools loopt je administratie op rolletjes én houd je jouw bureau op orde!

Verhuizen
 


Maak korte metten met rondslingerende paperassen

Om te vermijden dat je brieven- of sorteerbakje na enkele weken al begint uit te puilen en verandert in een onoverzichtelijke warboel, start je het jaar best met een verzorgd klassement.

Rondslingerende paperassen belemmeren immers je werk. Gooi dus niet alles zomaar op een hoopje maar gebruik sorteerbakjes en mappen om een goed overzicht te bewaren.
Om een overzichtelijk klassement te maken, hoef je heus het warm water niet opnieuw uit te vinden: er bestaan heel wat tools waarmee je moeiteloos een overzichtelijk klassement en/of archief samenstelt. Denk maar aan je belastingaangifte waarvoor je gedurende een heel jaar alle documenten moet bijhouden.

Vermijd de eindeloze zoektocht naar de nodige documenten en voorzie per gezinslid een classeur of sorteerbakje. Daarin kan je alle facturen, loonfiches, et cetera bewaren. Neem een labelwriter bij de hand en breng op iedere map of ieder bakje een label aan. Zo zie je in één oogopslag waar ieder document zich bevindt en is je belastingaangifte in no-time ingevuld!

Een overzichtelijk archief voor de komende jaren

Wist je dat je wettelijk verplicht bent om bepaalde documenten (belastingaangiftes, facturen voor onroerende goederen, aankoopfacturen, …) tussen 1 en 10 jaar te bewaren? Maak daarom gebruik van archiefdozen om alles op te bergen. Per doos kan je dan noteren om welke documenten en over welk jaar de documenten gaan. Moet je achteraf een bepaald document terugvinden? Zo gevonden!desktop