Alles om aan
Time-management
te doen

AVA heeft alle materialen en benodigdheden voor op kantoor of voor je bureau thuis. Het assortiment gaat van printpapier tot kantoorapparaten, van kleine tot grote bureaubenodigdheden. Het papierassortiment heeft een enorme variatie aan kleuren en formaten. Iedereen zal hier zijn persoonlijke gading vinden.

Op het werk

Heb jij ook het gevoel dat er te weinig uren in een dag zijn? Dan ben je lang niet de enige. Het hedendaagse leven gaat steeds sneller en men stelt ook steeds hogere eisen. Om alles beter te managen werd de term time-management in het leven geroepen.

Het doel van time-management is om zoveel mogelijk uit de tijd die je hebt te halen en op die manier zo efficiënt en doelgericht mogelijk te werken.

Time management tips –
doe meer in minder tijd

Time-management, efficiënt en doelgericht werken. Time-management is een term die vele mensen al kennen (en veel gezocht wordt online) maar wat houdt dit in en met welke hulpmiddelen kan ik dit verwezenlijken? Organisatie van mijn werk via checklists, vaste routines, organiseren van werk, afspraken duidelijk inplannen, notities maken, …

  • 1Voorzie een haalbare termijn en hou je daar aan Stel aan het begin van de week een to-do lijst op met een duidelijke timing. Als je te lang bij iets blijft hangen, moet je andere dingen verschuiven wat alleen maar meer stress met zich meebrengt. Zorg er dan ook voor dat de timing realistisch is zodat je het jezelf niet moeilijk maakt.
  • 2Verzamel alle taken en afspraken in één takenlijst en agendaOutlook, online agenda’s, een zakagenda, tientallen post-itjes, … Je merkt dat het al snel onoverzichtelijk wordt als je jouw afspraken en taken op verschillende plekken bijhoudt. Zorg daarom voor een ‘centrale’ agenda en to-do lijst. Een goed idee is om te kiezen voor een centrale online agenda en to-do lijst zodat je deze altijd en overal kan checken. Je hebt verschillende online tools en apps die je agenda’s synchroniseren zodat je deze ook zonder internetverbinding kan bekijken en gebruiken.
  • 3Breng routine in je werkdagRoutine is zeer belangrijk om efficiënt(er) te werken en kan je heel wat tijd besparen. Plan zaken die dagelijks terugkomen, zoals het lezen en beantwoorden van je mails, in op een bepaald tijdstip en herhaal dit iedere dag. Zo houd je ruimte over voor het echte denkwerk. Breng daarnaast ook routine in je werk zelf: maak gebruik van sneltoetsen, bewaar je documenten op dezelfde manier en leg je werkmateriaal steeds op dezelfde plek, maak sjablonen aan voor vaakgebruikte documenten en stel sneltoetsen en snelkoppelingen in.
  • 4Hou afspraken en taken gescheidenAfspraken en taken moet je steeds gescheiden houden. Op die manier blijven je agenda en to-do lijsten overzichtelijk. Zo zie je elke dag in één oogopslag waar je op welke tijdstippen moet zijn en welke taken je die dag moet afwerken. Alles in één lijst plaatsen zorgt ook voor meer werkdruk en als er nu één ding is dat je kan missen tijdens de werkweek, dan is het teveel druk.
  • 5Hou rekening met onvoorziene takenVoorzie steeds wat extra tijd in je agenda voor ad hoc zaken. Op termijn kan je zo goed bepalen hoeveel tijd je hiervoor moet voorzien waardoor je geplande taken niet in het gedrang komen. Met post-its of een kladblok kan je makkelijk de onvoorziene zaken overzichtelijk bijhouden zodat je niets vergeet.