Organiseer je lentefeest met AVA: ideetjes voor de leukste tafeldecoratie en menu’s

Geplaatst op door AVA

ava7 - feesttafel lentefeest 2014Een lentefeest is een alternatief voor het communiefeest. Wie niet gelovig is, maar zijn kind toch geen feest wil ontzeggen, organiseert een lentefeest. Dat kan vrijblijvend zijn of een vrijzinnige inslag hebben. De focus van een lentefeest ligt vooral op het vieren van de overgang van kind naar adolescent. Sommige lentefeesten worden in groep gevierd, andere ouders en kinderen kiezen ervoor om het individueel te doen.

Een onvergetelijk lentefeest organiseren

Natuurlijk wil je van het lentefeest van je kind een onvergetelijke ervaring maken. Daar komt heel wat bij kijken: een menu samenstellen en bereiden, de tafeldecoratie, de gastenlijst en de uitnodigingen, de cadeautjes en ga zo maar door. Met onderstaande tips doe je alvast een berg inspiratie op. Ben je nog op zoek naar allerlei leuk decoratiemateriaal en papierwaren om van je lentefeest een echte topper te maken? Neem dan zeker eens een kijkje in één van onze winkels!

Kleurrijke tafeldecoratie voor een geslaagd lentefeest

Een element dat zeker niet mag ontbreken is vrolijke tafeldecoratie. Laat je hierbij inspireren door de lente en gebruik frisse kleuren . Kleurrijke servetten zijn natuurlijk een goed idee, maar er is meer. Wat dacht je van kleine vaasjes of confituurpotjes met steeds één bloem erin? Luchtig en perfect voor in de lente. Ook alle andere decoratie met bloemen is geschikt voor een lentefeest. Leg bijvoorbeeld een bloem op elk bord of versier een theelichthouder met bloeiende takjes.

ava 7 lentefeest 2014 - menu en tafelkaartjes lentefeest 2014

Maak je van het lentefeest een tuinfeest? Dan kan je kleurrijke lampions ophangen in de bomen of boven de tafel. Ze geven overdag een kleurige toets aan je feest en zorgen ’s avonds voor sfeerverlichting. Ook met lintjes in alle kleuren bereik je een leuk effect.

Niet zo creatief? Maak het jezelf dan gemakkelijk met de kant-en-klare tafeldecoratie van AVA. Leuke menukaarten en andere leuke decoratie om je tafel mee te versieren, alsook uitnodigingen in hetzelfde thema, je vindt het allemaal bij ons!

Laat je gasten watertanden met een origineel menu

Uiteraard wil je op het lentefeest je gasten verwennen met een heerlijke maaltijd. Met een menukaartje doe je hen alvast watertanden. De leukste menu’s maak je natuurlijk zelf. De basis van je menu is mooi en decoratief papier. Bij AVA heb je de keuze uit zeer veel verschillende soorten papier, zodat je steeds wel iets vindt dat bij je tafeldecoratie past. Hierop kan je het menu uitprinten of schrijven. Versier je menu door er een lintje op te plakken of rond te binden, eventueel met een bloempje ertussen. Je kan je menu ook versieren met glitters, gekleurde tape, stickers. Voor wie weinig tijd heeft hebben we natuurlijk ook kant-en-klare menukaartjes in allerlei thema’s. Hou je een tuinfeest en is het nogal winderig? Maak je menu’s dan vast met versierde houten wasknijpers, schattig en handig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *