Zo hip heb je paaseieren nog nooit gezien ! Knutselen voor Pasen

Geplaatst op door AVA

knutselen rond pasen - paaseieren versierenWist je dat je met (paas)eieren de leukste dingen kan doen? Je kan ze met vanalles beplakken, inkleuren, beschilderen, … Kortom: je maakt ervan wat je wilt!

Of je paasei nu de wereld gaat redden als superheld of gewoon je interieur opleukt als paasdecoratie: met onze knutseltips heb jij de hipste paaseieren van het land!

Eieren op hun paasbest!

Vorig jaar hadden we de trend van cupcakes die versierd werden. Dit jaar gaan we voor hippe paaseiversieringen! Van minimalistische moustaches tot volledige superheldoutfits: je kan het zo gek niet bedenken !

Voor alle zekerheid kan je best de eieren op voorhand leeghalen. Dit doe je door zowel vanboven als vanonder een gaatje te prikken met een naald (vanonder een beetje breder dan bovenaan) en vervolgens blaas je de inhoud er uit. Ten slotte moet je de lege schalen spoelen met water zodat je achteraf geen vieze geurtjes krijgt.

Tip: met de inhoud kan je dan pannenkoeken of wafels maken!

Vervolgens kan je de paaseieren op duizend en één manieren versieren: met penseel en verf, met stiften, met stickers… Of met volledige kostuums die je zelf kan maken uit gekleurd papier of papier met een leuke print.

knutselen voor pasen 2014 - paaseieren versieren

  • Knip de mal uit wit papier of karton
  • Teken vervolgens de vorm uit op gekleurd papier of papier met een leuke print
  • Plooi het papier rond je ei, meet af waar het papier overlapt en maak het daar vast met lijm of nietjes

Zo kan je jouw eieren een kostuum – of een cape – geven. Vervolgens kan je het ei verder versieren om nog meer te lijken op jouw favoriete (super)held.

Heb je zelf nog leuke ideeën voor originele kostuums voor je paaseieren? Deel ze dan met ons via de reacties!

Paaseieren en Washitape? De perfecte mix!

Al van washitape gehoord? Washitape is rijsttape die bedrukt is met de leukste prints en patronen. Zo kan jij ieder ei op unieke wijze versieren en ze doorheen je interieur verspreiden voor een origineel paasinterieur. Ook hier zorg je er best voor dat je de eieren eerst leeg maakt.

knutselen rond pasen - paaseieren met washi tapeBovendien kan je dankzij de gaatjes die je in de schalen maakt, er ook een draad of touw doorhalen zodat je een paasslinger kan maken of de bewerkte eieren kan ophangen aan je paastak.

Schakel je creatieve geest dus in, laat de fantasie maar opborrelen en haal je eierschalen en washitape boven! Uiteraard kan je naar smaak afwerken met verf of stiften.

De Washitape is niet in al onze winkels beschikbaar. Je neemt dus best even contact op met je dichtsbijzijnde AVA-winkel.

Een avontuurlijke schattenjacht met glow in the dark paaseieren

Als laatste hebben we nog een coole tip in petto voor wanneer de kinderen paaseieren gaan rapen. Maak er een avontuurlijke schattenjacht van door bij de chocolade eieren een ei te leggen dat beschilderd is met glow in the dark verf. Die ‘glow in the dark eieren’ kan je de dag voordien samen met de kinderen maken en ’s avonds of ’s morgens kan je ze – wanneer ze gedroogd zijn – dan verspreiden doorheen je tuin of je woning.

Laat ze bij schemering (of in het donker als je ze binnen verspreid) op zoek gaan zodat de glow in the dark verf goed oplicht (overdag ga je er weinig plezier aan beleven). Paaspret verzekerd!

De glow in the dark verf is verkrijgbaar bij AVA maar niet in alle winkels. Bel ons eerst even op zodat je weet in welke winkel je terecht kan voor de verf.

Veel plezier met Pasen en deel vooral al jullie knutselwerkjes met ons via de reacties.

Foto’s: Mr. Printables & Pili Pili

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *