Lente knutselen – haal de zon & natuur terug in huis!

Geplaatst op door AVA

lente-knutselen-decoratie-papieren-bloemen-makenHet wordt stilaan weer lente… We horen de vogeltjes weer fluiten, de bomen en bloemen beginnen te herleven en we krijgen meer zon- en daglicht. Hoog tijd om dat gevoel ook naar binnen te brengen! En dat doen we met enkele leuke lente knutselideeën!

Als we aan lente denken, denken we spontaan aan bloemen. Zelf bloemen maken kan je op 1001 manieren maar we geven je alvast enkele tips.


Lentebloemen maken voor een opgefleurd interieur!

Bloemen frissen je interieur volledig op, of dat nu een mooie bos echte bloemen is of een zelfgemaakt boeket lentebloemen… AVA biedt dan ook al het knutselmateriaal om de mooiste (lente)bloemen zelf te maken en ook de bijhorende vazen te versieren:

 • Crèpepapier
 • Zijdepapier
 • Isomo/Watten
 • Parels
 • Pailletten
 • Pijpestokjes
 • Bloemenattributen
 • Spray/Sjablonen
 • Hobbyverf
 • Rijstpapier (rol)
 • Stickers
 • Speciale papiersoorten
 • Stempels/Inkt
 • Figuurponsen/Tang
 • Strokransen
 • Soorten stoffen: voile, tule, jute, decostof, …


Met de diverse soorten en kleuren papier kan je verschillende bloemen maken. Vervolgens kan je de strokrans gebruiken om de bloemen mooi te schikken.

Liever een vaasje? Dan kan je dat met parels, pailletten, sjablonen, hobbyverf, etc. versieren. Zo heb je meteen een leuke eyecatcher voor je opgefrist interieur!

Zelf papieren bloemen maken – aan de slag!

Je kan naast papieren bloemen overigens ook stoffen bloemen zelf maken maar dan moet je al overweg kunnen met naald en draad. De knutselideeën die we hieronder oplijsten zijn ook geschikt voor kinderen.

Aan de slag nu! Hieronder vind je twee ideeën voor de mooiste papieren lentebloemen: de bloembol en prachtige bloesems!

Lente knutselen – papieren bloembol maken

De papieren bloembol is zeer eenvoudig. Je begint met een patroon op een blad papier te tekenen. Voor de bloembol gebruik je best standaard gekleurd papier (niet te dun, niet te dik) met een fleurig kleurtje. Het onderstaand patroon teken je dus meermaals uit op een vel papier.

lente-knutselen-papieren-bloembol-maken

Vervolgens ga je het patroon uitknippen. Op de vouwlijnen (de driehoek) vouw je de halve rondes naar boven. Dit moet je doen om vervolgens de halve rondes van de verschillende patronen aan elkaar te kunnen plakken.

lente-knutselen-papieren-bloembol

Eens elke halve ronde aan een andere bevestigd is, bekom je als resultaat deze prachtige bloembol!

Zoals je in de foto hierboven ziet, kan je ook een papier met een mooi patroon gebruiken voor de meest originele bloembollen!

Lente knutselen – papieren bloesems maken

Wat wellicht nog mooier en leuker is, zijn de bloembloesems! Delicaat, fleurig en vooral schattig! Je kan er ook zeer veel mee doen! Maar eerst en vooral even uitleggen hoe je ze maakt.

lente-knutselen-papieren-lentebloesems-maken

Om de papieren bloesems te maken, heb je niet veel nodig: dun papier (bv.: zijdepapier), een schaar en wat fijne draad.

Je start met een viertal vellen zijdepapier op elkaar te leggen van 6x9cm. Vouw de vellen accordeonsgewijs op. Vervolgens moet je de opgeplooide vellen goed bij elkaar houden en daar knippen zoals op onderstaande afbeelding uitgebeeld staat.


lente-knutselen-papieren-bloesems-maken

Hieronder links zie je wat het resultaat moet zijn. Neem nu een stukje draad en bind de stroken in het midden samen. Vervolgens kan je de verschillende vellen terug openplooien.

lente-knutselen-papieren-bloesems-maken-stap-2

Begin vervolgens met het uiteenhalen van de verschillende vellen met als resultaat een prachtige bloembloesem.

lente-knutselen-papieren-bloesems-maken-stap-3

Met je zelfgemaakte papieren bloesems en bloembollen kan je dus nog zeer veel doen. Ze ophangen met een mooi lint, ze bevestigen aan takken of ze bevestigen aan een stengel en ze in een mooie vaas plaatsen voor een fleurig en levendig lente interieur!

3 Reacties op Lente knutselen – haal de zon & natuur terug in huis!

 1. Christa Dewitte schrijft:

  Ik ben op zoek naar vogels met veertjes die op een stokje kunnen worden bevestigd

  • Hilde_AVA schrijft:

   Beste Christa,
   Hiervoor neem je best contact op met één van onze winkels. Zij kunnen je meedelen of het gevraagde artikel deel uitmaakt van ons assortiment.
   Je kan al de gegevens van onze winkels terugvinden op onze site http://www.ava.be.
   Grtjs,

 2. gon schrijft:

  geweldig deze ga ik zeker maken,bedankt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *