Een scrapbook maken voor je leukste herinneringen van 2014

Geplaatst op door AVA

scrapbooking - scrapbook maken ideeën

Bij velen komen de haren al omhoog als iemand uit de familie nog maar verwijst naar het fotoalbum met hun lachwekkende kinderfoto’s. Nu kan je echter je eigen scrapbook maken om met trots te tonen op familiefeestjes.

Jouw scrapbook is jouw blik op de wereld, een reflectie van jouw leven op papier. Zoals het woord zegt, is een scrapbook een boek (of album) waarin je jouw leukste herinneringen bewaard aan de hand van foto’s, souvenirs, quotes en citaten, enzovoort.

Je eigen scrapbook maken – Scrapbook ideeën

Een scrapbook kan je werkelijk voor alles maken: vakanties, om de eerste weken van je baby bij te houden, als geschenk voor je beste vriend(in), als herinnering aan het afgelopen schooljaar of gewoon om het hele jaar samen te vatten. En dat betekent dus dat de diverse scrapbooks ook met heel wat diverse zaken opgevuld kunnen worden.

Voor het baby scrapbook kan je bijvoorbeeld een plukje haar in het boek plakken als herinnering aan het eerste kappersbezoek en in het scrapbook van afgelopen schooljaar kan je al je klasgenoten een leuk citaat laten schrijven. Wat je allemaal aan de binnenzijde van je scrapbook plakt, kies je uiteraard zelf. Maar de binnenkant is lang niet het enige dat we kunnen aankleden.

Ook de buitenzijde kunnen we op 1001 manieren versieren! Bovendien kan je scrapbook gemaakt worden met een gewone schrift, een classeur of een echt fotoalbum. Hieronder bezorgen we je alvast wat ideeën & inspiratie:

Scrapbook DIY – benodigdheden & instructies

De scrapbook benodigdheden hangen af van het soort scrapbook dat je wilt maken. Wil je een eenvoudig scrapbook maken? Kies dan bijvoorbeeld voor een atomaschrift waar je met een lijmstift of een nietjesmachine je foto’s en souvenirs in kan bevestigen. Wil je echter een scrapbook van het hele jaar maken? Dan kies je beter voor een kaft zodat je steeds bladen kan blijven toevoegen wanneer je nieuwe herinneringen maakt.

We zetten de scrapbook benodigheden nog even op een rijtje:

  • Kaft of classeur
  • Gekleurd papier en eventueel tussenbladen
  • Perforator
  • Lijmstift, nietjesmachine, plakband
  • Decoratief papier (evt. Inpakpapier)
  • Plastiek bestekmapjes
  • Versieringen: stiften, ponsen, glitters, lintjes, stempels, ….

Nadat je het thema (of de thema’s) gekozen hebt en al je souvenirs en foto’s verzameld hebt, kan je iedere pagina van je scrapbook voorzien van leuke foto’s en souvenirs en de pagina vervolgens te versieren met je stiften, ponsen, lintjes, enzovoort. In de plastiek mapjes kan je dingen bewaren die je niet kan plakken of bevestigen aan één van de pagina’s.

Met de tussenbladen kan je het jaar onderverdelen in thema’s: zomervakantie, feestjes, school, feestdagen, … Ieder tussenblad kan je dan passend versieren, aangepast aan het thema.

Met het decoratief papier ten slotte kan je zowel de pagina’s als de buitenkant van je scrapbook versieren. Snij het decoratief papier uit op de grootte van je bladeren of je kaft en plak het papier er vervolgens met je lijmstift op.

Verder afwerken doe je dan met je stiften, toffe stempels en ponsen, mooie lintjes, enzovoort. Het is jouw scrapbook dus leef jezelf volledig uit op creatief vlak! In onze winkels kan je alvast terecht voor al het benodigde knutselmateriaal.

Veel plezier & tot gauw!

Foto’s: Martha Stewart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *